Nytt om navn

Blir finanssjef i Höegh Eiendom

Bildet: Carsten R. Solberg er Höegh Eiendoms nye finanssjef. Foto: Arild Danielsen

Som barn solgte han popcorn og sukkerspinn i Holmenkollen for å spe på ukelønnen. Nå har sansen for finans gitt Carsten R. Solberg nye utfordringer i Höegh Eiendom.

– Etter første salgsdag var sukkerspinnmaskinen tjent inn ­– og vel så det. Påfølgende år investerte jeg i flere maskiner og begynte forsiktig med utleie, forteller Carsten R. Solberg, som etter seks år i Höegh Eiendom nå trer inn i rollen som selskapets finanssjef.

– Carsten tar oppgaver på strak arm og følger dem alltid helt i mål. Jeg kan stole på at han får jobben gjort, og det setter jeg pris på. Han har helt siden han var liten hatt veldig god finansiell teft og evner å se det store bildet. At han nå blir forfremmet er et tegn på at vi er fornøyde med ham og ønsker å beholde ham hos oss, forteller finansdirektør Birthe Smedsrud Skeid.

Skeid beskriver Solberg som en ambisiøs kollega med god kommersiell teft.

– Han har forflyttet seg internt og kjenner oss godt, og vi drar god nytte av at han har innehatt flere roller i selskapet og har erfaring fra flere av våre forretningsområder, sier Skeid.

Satser på sine egne

Solberg, som er utdannet siviløkonom, begynte i Höegh Eiendom i 2016 som utleiesjef for selskapets eiendomsportefølje i Ski. Høsten 2019 grep han muligheten til å bli en del av selskapets finansavdeling, og trådte inn i rollen som finanscontroller. De siste årene har han fått stadig mer ansvar for lønnsomhetsvurderinger, transaksjonsprosesser, styrearbeid og refinansieringer, samt for å følge opp selskapets ambisjoner om å øke andelen grønne lån.

Samtidig som han trer inn i stillingen som finanssjef i selskapet, fullfører han sin spesialisering i finansiell strategi på BI.

– Jeg setter pris på at Höegh Eiendom satser på meg og gir meg stadig nye muligheter, også på tvers av virksomheten. Det gir en god følelse, og viser at selskapet har fokus på videreutvikling av sine egne ansatte, sier Solberg.

– Det er dessuten et veldig godt samarbeidsklima i selskapet, med mange dyktige kolleger som gir rom for læring og utvikling, legger han til, og forteller at han ser på forfremmelsen som en tillitserklæring.

– Jeg er stolt av å være en del av Höegh Eiendom. Det er et solid selskap som leverer høy kvalitet til sine kunder, er fremoverlent og ikke minst ønsker å skape levende steder som begeistrer. Selv har jeg fått gleden av å bo i et av disse områdene, Krydderhagen på Hasle, som er blitt et hyggelig og velutviklet sted å både bo og arbeide, sier den nye finanssjefen.