Produktnyheter

Bahco utvider produktporteføljen

Bahco utvider nok en gang sin produktportefølje, denne gangen med sagende og kappende tilbehør til multimaskiner.

Punktsveisede blader på Starlockfestet bidrar til styrke og holdbarhet. Sagblader i bi-metall med presisjonsslipte vikkede tenner gir skarpe og presise snitt på kort tid. I sortimentet finnes alt fra sagblad og klinger til slipesåle knivblad og skrape Alt fra tre og metall til keramikk og marmor kan kappes og slipes med Bahcos nye tilbehør.

Sagblad av bi-metall ble introdusert av Bahco allerede i  1969. En ny teknikk for metallkapping som kombinerte fjærstålets egenskaper med slitsterkt hurtigstål. I dag blir bi-metall fremdeles forbundet med kvalitet, effektiv metallkapping og lang holdbarhet.

Bahcos nye produktserie inneholder et komplett sett med tilbehør til multimaskiner uavhengig av hvilket arbeid som skal utføres. Samtlige tilbehør i både standard-og spesialmodeller er selvfølgelig utstyrt med Starlockfestet.

– Som alltid er våre nye produkter nøye testet både under utviklingen og under hele produksjonsprosessen, sier Steffen Henriksen, Administrerende direktør hos Bahco i Norge. Uansett hvor de skal brukes gir de maksimal ytelse og utholdenhet.

Standardsortimentet sagblader
Tilbehøret for saging i tre, plast og gips består av to forskjellige standardblader i høylegert kullstål, både med lang og smal midje for dypsenking og beste saghastighet og spontransport. Det ene bladet har en rett bladform og det andre er et bredt, bueformet blad, begge med vikkede tenner. Det finnes også bi-metallblad for tre, spiker og tynt metall. 

– For grovere metall finnes TiN-belagte blad som holder 100 prosent lenger enn ubelagte hårdmetallblad og 30 ganger lenger enn hurtigstålblad, sier Steffen Henriksen. Det er meget slitesterke blad for senkesaging i jernholdige materialer, rustfritt stål, herdede skruer og andre materialer som er vanskelig å bearbeide.  

Segmentblader for multiverktøy som også er i inkludert i standardsortimentet
Her finnes et segmentblad i hurtigstål for arbeide i opp til en millimeters metallplate. Det passer også for saging i glassfiberarmert plast, tre, kitt, kobber og kobberlegeringer. Bladet gir rene og fine snitt. Et annet segmentblad i stål finnes for saging i tre, gips og plast med høy skjærekvalitet. Begge er ideelle for arbeide i hjørner og kanter uten  oversaging.

For metall finnes det et bi-metallblad med lang levetid for plankapping av metallplater opp til ca en millimeter. Dette bladet passer også for saging i glassfiberarmert plast, tre, kitt, kobber og kobberlegeringer.

Spesialtilbehør
Blant spesialtilbehøret finnes et segmentblad i hårdmetall for arbeide med klinkerfuger. Den er utformet for rengjøring og omarbeiding av fuger men også for å lage spor i porøse byggematerialer.

– Dette segmentbladet er tynt, men har samtidig et meget sterkt punktsveiset feste, sier Steffen Henriksen. Det er ideelt for arbeide i hjørner og kanter og er et kostnadseffektivt alternativ til dyre diamantverktøy når man jobber med klinkerfuger.

I denne gruppen finnes også et segmentblad med diamant, men da for tøft arbeide i marmor og epoxy. Skjærebredden er 1,2 millimeter og den kan også brukes ved bearbeiding av epoksyharpiks og sementfuger. Blant disse tilbehørene finnes også en trekantet slipeplate for grovsliping av fyllmiddel, klinkerlim, betong etc samt en trekantet slipepute med borelås for sliping med  Støvavtrekk.

Her finnes det også et knivblad i høylegert kullstål med tre skjæreflater for skjæring i matter og andre myke materialer. Det er også et soppformet blad i høylegert stål for skjæring i silikon, mykt kittmateriale og for separering av isolerglass. Det finnes også to forskjellige skraper i høylegert kullstål. Den ene er for fjerning av silikon – og akrylfuger eller klistremerker  og den andre for fjerning av hardtsittende maling-og limrester, flislim etc..

Om Bahco
Bahco har ett bredt sortiment av handverkøy som skiftenøkler, tenger, sager og filer og er verdens største produsent av håndsager og sagblad. Produktene kjennetegnes av høy kvalitet, god design og prisbelønt ergonomi. Bahco er representert i et 40-talls land med produksjon i 6 land i Europa. Varemerket Bahco eies av SNA Europe som inngår i Snap-on Inc, grunnlagt i 1920, med hovedkontor i Kenosha, Wisconsin, USA.