Aktuelt

Arkitema kjøper svensk arkitektfirma

Bildet: Fra Arkitemas kontor

Arkitema utvider nå ytterligere i Sverige med oppkjøpet av KUB arkitekter i Gøteborg. Dermed får firmaet sitt tredje kontor i Sverige og sitt sjette i Norden.

Med dette oppkjøpet følger Arkitema opp sin strategiske visjon om å være sterkt til stede på viktige lokale markeder i Skandinavia.

Styrke kompetanseområdene

Mandag 21. juni har Arkitema offentliggjort oppkjøpet av svenske KUB arkitekter. Arkitema har allerede store prosjekter samt et prosjektkontor i Gøteborg, og det har lenge vært planlagt å styrke forretningen på den svenske vestkysten. Målet er at KUB arkitekter i samarbeid med Arkitema skal styrke sine kompetanseområder og sin lokale tilstedeværelse på et marked preget av høy konkurranse og stadig forandring.

De to firmaene har begge fokus på bærekraft, digitalisering og de samfunnsbehovene som skal bidra til å utvikle fremtidens skandinaviske byer. Derfor mener Jørgen Bach, Senior Market Director i Arkitema, at KUB er det helt riktige arkitektfirmaet å få inn i Arkitema:

– KUB arkitekter tilfører stor verdi, både med sin høye arkitektoniske kvalitet og sin posisjon på markedet. De skaper spennende og vakker arkitektur, de har en bred virksomhet og mange interessante prosjekter på gang. I tillegg kan vi også koble KUBs ingeniørkompetanse inn i prosjektutviklingen fra starten i en integrert designprosess. Vi kan dra nytte av hverandres kompetanse for sammen å skape et sterkt kontor som kan bidra til å nå Arkitemas mål, sier Bach i en pressemelding.

Sterkere forretningsgrunnlag

KUB arkitekter jobber med alt fra planlegging og bygningsarkitektur til innredning, og har både arkitekter og ingeniører blant sine ansatte. Siden firmaet ble grunnlagt i 2001, har de vunnet flere utmerkelser og priser for sin arkitektur, blant annet Sveriges største arkitekturpris, Kasper Salin-prisen.

Det har vært viktig for Arkitema og KUB arkitekter at det har vært samsvar mellom verdier og forretningsgrunnlag i de to firmaene. Derfor gleder grunnleggerne av de Gøteborg-baserte arkitektene seg også til å bli en del av et av Skandinavias største arkitektfirmaer.

– Som arkitekter ønsker vi å kunne jobbe med interessante prosjekter og tiltrekke de beste medarbeiderne. Derfor føles det naturlig å være en del av et arkitektfirma som deler våre verdier, slik at vi kan ta enda bedre vare på kundene våre. Med Arkitema kan vi utvikle virksomheten med våre talentfulle ansatte og de verdiene og det arbeidsmiljøet vi føler at KUB står for, sier Karl-Axel Johannesson, en av grunnleggerne av KUB arkitekter.

Arkitema ble grunnlagt i Aarhus i 1969 og eies i dag av COWI A/S. Arkitektfirmaet har over 600 ansatte fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.