Produktnyheter

Alfix på markedet med hurtigherdende puss

Bildet: : Innovasjonsleder i Alfix, Kim Mathiasen, forteller at Alfix inntar markedet med deres første hurtigherdende puss Alfix DuraPuds 650 rapid. Foto: Alfix

Det hurtigherdende reparasjons- og opprettingspusset herder på bare tre til fire timer og kan dermed spare mureren for mye tid – noe som er alfa omega i dagens byggebransje.

Det var noen helt spesielle parameter Alfix har jobbet mot, da de skulle utvikle sitt første hurtigherdende puss til produktsortimentet.

– Det er et stadig økende behov for å satse på effektiv bygging. Materialer, løsninger, metoder og råd om effektiv konstruksjon har aldri vært mer etterspurt og relevant. Derfor kommer Alfix på markedet med vår første hurtigherdende puss. Mureren vil oppdage at avbindingen begynner allerede etter en time. Det er derfor et meget effektivt produkt, som også er lett å jobbe med og gir mureren allsidighet i hverdagen, forteller Kim Mathiasen, innovasjonsleder i Alfix, i en pressemelding.

Fra murer til murer

Alfix DuraPuds 650 rapid er utviklet spesielt for reparasjoner i murverk, både innvendig og utvendig. Det var her det største behovet ble identifisert.

– Vi har rådført oss med de utførende på byggeplassen, og de har vært med fra starten. Vi har fått tilbakemeldinger for å sikre riktige produktegenskaper og kvaliteter, forteller Mathiasen og fortsetter:

– Murerne har vært veldig begeistret for produktet som erstatning for sementmørtelen, som de ofte blander selv på byggeplassen. Hastighet spiller den største rollen da de nå kan ligge et dagsarbeid foran. I tillegg fikk vi også positive tilbakemeldinger på henget, da vedheften er sterk og herdetiden er lik, uansett om du legger 10, 25 eller 50 mm med puss.

Pussen er også svinnkompensert, noe som reduserer tendensen til riss, sprekker og krakelering, uavhengig av tykkelsen på laget.

– Selv om effektivitet er overskriften for vår nye puss, har det ikke gått på kompromiss med de sterke tekniske egenskapene som er gjennomgående i Alfix sine produkter, sier Alfix innovasjonslederen.

Skal sikre effektivitet, kvalitet og teknikk

Den hurtigherdene pussen er ideell for oppgaver som reparasjon av mur og innstøping av kabler. Den diffusjonsåpne og fleksible pussen gjør det enkelt for entreprenøren å korrigere. Den smidige teksturen gjør det enkelt å jobbe med pussbrettet. Resultatet er en fin lukket overflate, som man enkelt bearbeider.

– Bruksmessig vil Alfix DuraPuds 650 rapid virke kjent for murere, men i stedet for at de skal stå på byggeplassen å blande sand og sement, kan vi med dette produktet lette oppgaven når det gjelder effektivitet, kvalitet og teknikk, forklarer Mathiasen.

Siden Alfix DuraPuds 650 rapid herder på bare tre til fire timer som sparer mureren for mye tid, tror Alfix at produktet raskt vil bli en fast eiendel i murerens bil ved uforutsette reparasjons- og opprettingsoppgaver.

Klar til å innta byggeplassene

– Pussen inntar en plass på markedet som er forskjellig fra andre lignende produkter.  Konkurrentene har valgt en annen retning og fokuserer på optimalisering av sparkelteknikken. Men vi har valgt å fokusere mer på pussteknikken, da vi mener den har noen flere fordeler på de større flatene, avslutter Innovasjonslederen.

De første pallene med Alfix DuraPuds 650 produseres allerede ved fabrikken i Kolding. Produktet er dermed klart til å innta byggeplasser i hele Skandinavia.

Alfix DuraPuds 650 rapid er utviklet spesielt for reparasjoner i mur, både innvendig og utvendig. Foto: Alfix
De første pallene med Alfix DuraPuds 650 rapid er ferdigstilt ved fabrikken i Kolding. Produktet er dermed klart til å innta byggeplasser i hele Skandinavia. Foto: Alfix