Nytt om navn

Ahlsell overtar Verktøy-Maskin AS

Bildet: Fra venstre: Marius Skoie - selger/eier, Verktøy-Maskin AS, Lars Erik Finne - M&A direktør, Ahlsell, Øyvind Skoie - eier - Verktøy-Maskin AS, Per Helge Thorsen – regionssjef, Ahlsell og Jan Øyvind Skoie - selger/eier, Verktøy-Maskin AS

Ahlsell Norge AS har inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i Verktøy-Maskin AS. Selskapet tilbyr verktøy, transmisjoner, skjæreverktøy, verneutstyr og arbeidsklær, forbruksvarer, skruer og festemidler til industrikunder og håndverkskunder på hele Sørlandet.

Oppkjøpet representerer ytterligere et bidrag til Ahlsells satsing og vekst innen industrisegmentet.

Produktkunnskap og kvalitet i fokus

— De ansatte i Verktøy-Maskin har et enormt fokus på å gjøre jobbhverdagen enklere for hver enkelt kunde. Dette passer som hånd i hanske med Ahlsells kundeløfte «vi gjør det enklere å være proff». Med de ansattes produkt- og markedskompetanse, kombinert med en høykvalitets produktportefølje, får kundene det beste fra to verdener – lokal ekspertise og internasjonal kvalitet, sier Runar Hansesætre, administrerende direktør i Ahlsell.

Satser med lokal tilstedeværelse og digital handelskanal

Verktøy-Maskin har satt seg et tydelig mål om å bli Sørlandets foretrukne faghandel innenfor sitt område. Da er tilgjengelighet av avgjørende betydning.

LES OGSÅ: Ahlsell Norge overtar Alf I Larsen AS

— Med en moderne butikk på over 1 300 kvadratmeter som har energieffektive løsninger med blant annet solcelleanlegg, er Verktøy-Maskin sterkt representert i Mandal. Selskapet har også åpnet ny nettbutikk som bidrar til å nå enda bredere og raskere ut til kundene. Legger du kompetansen til 9 dedikerte medarbeidere, og Ahlsells butikker og nettbutikk på toppen, så er vi sikre på at vi sammen utgjør et ganske unikt tilbud til kundene i regionen, fortsetter Per Helge Thorsen, regionsjef i Ahlsell.

Enda bedre på lager og logistikk

For Verktøy-Maskins eiere Øyvind Skoie, Jan Øyvind Skoie og Marius Skoie handler oppkjøpet om å skape en enda bedre opplevelse for industrikundene.

— I Verktøy-Maskin har vi høyt fokus på servicegrad og korte leveringstider. Med Ahlsell og deres unike logistikk i ryggen vet vi at både vi og kundene kommer styrket ut. I tillegg får vi jo nå muligheten til å tilby kundene våre et enda bredere sortiment hvor de kan handle alt de trenger på ett sted, sier en av eierne, Jan Øyvind Skoie.  

Forventet overtakelse er primo juni.

Om Ahlsell Norge AS:

Ahlsell Norge er del av et internasjonalt konsern som omsetter for rundt 50 mrd SEK, med om lag 7 500 ansatte fordelt på 300 butikker og 4 sentrallagre. I Norge har Ahlsell et lagerførte sortiment på 55.000 artikler som sikrer kundene komplett levering dagen etter bestilling. Ahlsell har butikker og salgskontorer på 46 steder i hele landet – fra Alta i nord til Kristiansand i sør. Ahlsell omsetter for rundt NOK 8,6 milliarder, med cirka 1400 ansatte

Om Verktøy-Maskin AS:

Siden oppstarten i 2017 har Verktøy-Maskin vært leverandør av verktøy, transmisjoner, skjæreverktøy, verneutstyr og arbeidsklær, forbruksvarer, skruer og festemidler. Selv om selskapet er relativt ungt har Skoiefamilien drevet i bransjen siden 1976. Verktøy-Maskin tilbyr en rekke kjente merkevarer så vel som egne merker til kunder på hele Sørlandet fra sitt kontor med varelager, verksted, butikk og nettbutikk på Jåbekk Industriområde ved Mandal. Selskapet hadde en omsetning på om lag 42 millioner i 2023, og har i dag 9 ansatte. 

logo
Bjørn Laberg