Nytt om navn

Ahlsell Norge overtar Alf I Larsen AS

Bildet: Fra venstre: Jon Arne Eikrem, regional salgssjef Industri Ahlsell, Per Helge Thorsen, regionssjef Ahlsell, Tore Netland, eier/daglig leder Alf I. Larsen, Svein Hadland, eier/teknisk selger Alf I. Larsen, Lars Erik Finne, M&A direktør Ahlsell, Rune Strøm – eier Alf I. Larsen, Thomas Nordheim, rådgiver Alf I. Larsen

Ahlsell Norge AS har inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i Alf I Larsen AS (AIL). Selskapet er en trygg og pålitelig leverandør innen fagområdene metallbearbeiding, verkstedmateriell, verkstedinnredning, transmisjoner og maskiner.

AIL har i over 75 år bygd selskapet med fokus på kompetansekrevende produkter og tilgjengelighet for kundene i industrisektoren. AIL er en av Norges største forhandler av kule- og rullelager. Oppkjøpet styrker Ahlsells posisjon ytterligere innenfor industrisegmentet. 

Unik industrikompetanse og service 

— De ansatte i Alf I. Larsen (AIL) har en helt unik produkt- og markedskompetanse som er bygget gjennom mange år. Vi vet at kundene får god og personlig hjelp og kyndig veiledning i kontakt med AIL. Selskapet har høyt fokus på verdiøkning for kundene, og yter en service i særklasse i form av sin kompetanse, tilgjengelighet gjennom salgsapparat og nettbutikk, rask levering og 24/7 kundehjelp. Vi ser fram til å knytte kontakt med 44 dedikerte medarbeidere med høy industrikompetanse, sier Runar Hansesætre, administrerende direktør i Ahlsell.  

Bærekraft som integrert del av driften 

AIL har satt seg tydelige mål når det gjelder bærekraft, noe de har til felles med Ahlsell. 

— Med den tydelige profilen Ahlsell har når det gjelder bærekraft, er det spesielt hyggelig for oss å se at AIL også er en bedrift som jobber målrettet med sitt samfunnsengasjement, sier Per Helge Thorsen, regionsjef i Ahlsell. Gjennom å tilby markedet den beste tilgjengelig teknologien og produkter som sørger for at produksjonsprosesser optimaliseres, bidrar AIL til reduksjon av energiforbruk, økt bruk av miljøvennlige produkter samt økt levetid på maskiner og utstyr. De har også forpliktet seg til kun å bruke leverandører som forholder seg til ILO’s bestemmelser om barnearbeid og skikkelige arbeidsforhold, noe vi også har høyt fokus på i Ahlsell gjennom vår Code of Conduct, sier han.

Unikt «alt-på-ett-sted» tilbud til kundene 

For både AIL og Ahlsell handler oppkjøpet om å skape et enda bedre tilbud til industrikundene.  

— Ahlsell er kjent for sin leveringspresisjon, pålitelighet og høy servicegrad. Det at vi nå i tillegg får tilgang til markedets absolutt bredeste produktsortiment og deres unike logistikk, tror vi vil oppleves som spesielt positivt for kundene våre, som nå i mye større grad vil få muligheten til å handle alt de trenger på ett sted, avslutter daglig leder og medeier i AIL, Tore Netland.  

Transaksjonen forutsetter godkjenning fra Konkurransetilsynet. Forventet overtakelse er primo juni.  

Om Ahlsell Norge AS:  

Ahlsell Norge er del av et internasjonalt konsern som omsetter for rundt 50 mrd SEK, med om lag 7 500 ansatte fordelt på 300 butikker og 4 sentrallagre. I Norge har Ahlsell et bredt lagerførte sortiment med 55.000 artikler som sikrer kundene komplett levering dagen etter bestilling. Ahlsell Norge har butikker og salgskontorer på 46 steder i hele landet – fra Alta i nord til Kristiansand i sør. Ahlsell Norge omsetter for rundt NOK 8,6 milliarder, med1 400 ansatte.

Om Alf I. Larsen AS: 

I over 75 år har Alf I. Larsen vært en trygg og pålitelig leverandør av produkter og kunnskap innen metallbearbeiding, verkstedmateriell, verkstedinnredning, transmisjoner og maskiner. Selskapet er i dag en av Norges største forhandler av kule- og rullelager, og blant de fire største innen skjærende verktøy, i tillegg til reimer, kjeder, koblinger, sagblader, konsulentvirksomhet, service og kurs. AIL har jobbet seg opp en posisjon i Norge med flere eksklusive merkevarer. Alf I Larsen AS betjener kunder i hele landet fra sitt hovedkontor med varelager, nettbutikk og butikk på Forus i Sandnes, samt butikk på Bryne og salgskontor og showroom på Straume utenfor Bergen. Selskapet hadde en omsetning på om lag 164 millioner i 2023, og har 44 ansatte. 

logo
Bjørn Laberg