Nyheter

53 leiligheter solgt på noen få måneder i Hamar

Illustrasjonsbilde

2. juni 2021 – Boligblokk nr. 2 ble lagt ut for salg i slutten av april og Conceptor Bolig AS opplever den samme salgssuksessen som blokk nr. 1. gjorde i januar. Hele 22 av 41 leiligheter har blitt solgt på noen få uker i blokk nr. 2. Rivning av dagens bygningsmasse skal være ferdig i løpet av kort tid med påfølgende byggestart i juni.

– Med kun 34 leiligheter igjen og nesten 550 interesserte boligkjøpere på listen, er vi veldig komfortable med salgstakten i prosjektet. Det at vi allerede har solgt 2 av toppleilighetene, beviser at det også er marked for dyre leiligheter med høy kvalitet på Briskeby i Hamar. Den siste toppleiligheten vi solgte, var priset til 9,9 millioner kroner, sier Lasse Skjelbred, adm. direktør i Conceptor Bolig AS.

– Salgsstarten for blokk 2 har vært over all forventning. Det gjør at vi fremskynder byggestart og kan sette spaden i jorden allerede i juni, med en estimert ferdigstillelse sommeren 2023, sier Lasse Skjelbred.

Blokk 2 har et stort spenn i leilighetstyper
– Alle 1-roms leilighetene ble utsolgt på noen få dager, så det vitner om en enorm interesse for små leiligheter i Hamar, sier Stig Ø. Kvarsnes, prosjektleder i Conceptor Bolig AS. Det er fremdeles mange spennende leiligheter igjen. Et eksempel er en stor og gjennomgående 2-roms for de som kun trenger et soverom, men vil ha store romslige rom. – Vi bygger også en veldig interessant leilighet over to etasjer, hvor «kjelleren» har egen inngang og enten kan brukes som utleiehybel eller som kjellerstue til hovedleiligheten, forteller Stig Ø. Kvarsnes.

I Kastanjen Hamar er det tre toppleiligheter i hver blokk. Alle toppleilighetene har en høyere standard enn de andre leilighetene, hvor blant annet kjøkkenet fra HTH er oppgradert, 1-stavs parkett, private takterrasser med baldakin og to parkeringsplasser som medfølger leiligheten. Flere av leilighetene vil få fantastisk utsikt over Mjøsa og Hamar.

– Den dyreste toppleiligheten, som er i 7. etasje i blokk 2, får inngang direkte fra heisen, slikt som man ser i penthouseleiligheter på film, eget hjemmekontor, TV-stue, en stor privat takterrasse og 2 ekstra balkonger. Selvfølgelig får toppleiligheten også stor stue/kjøkken, flere soverom, to bad og eget vaskerom. Trolig en av Hamar sine flotteste leiligheter, sier Stig Ø. Kvarsnes.

Folk kjøper for å bo
– Vi har solgt noen leiligheter hvor vi har inntrykk av at kjøper har tenkt leiligheten som en investering. Men inntrykket er at de fleste har kjøpt leilighet for å bo der selv, sier Mads Brannstorph, prosjekt- og næringseiendomssjef i EiendomsMegler 1 Innlandet AS, som har ansvaret for markedsføring og salg av leilighetene. Med vektleggingen av god kvalitet i felles grøntområder, er grunnlaget lagt for høy trivsel og et stabilt og godt bomiljø.

– Det er fremdeles noen gode leiligheter igjen, men med et slikt salgstempo vil utbygger allerede nå vurdere å øke prisene på de gjenværende leilighetene før sommeren, sier Mads Brannstorph.

– Tilbakemelding vi får fra kjøpere og interessenter er at det er etterlengtet med et nytt og moderne leilighetsbygg i Briskebyen. Prosjektet får som nevnt ekstra fine felles uteområder, REMA 1000-butikk i første etasje, flere parkeringsplan og heis opp til leilighetene, for å nevne noe, sier Mads Brannstorph. Med leiligheter fra plan 3 og opp til plan 8 vil mange av leilighetene få flotte utsiktsforhold over Hamar og Mjøsa, noe som gjør at mange har vist interesse for Kastanjen. Det er heller ingen ulempe at utbygger har valgt å legge inn litt ekstra i den arkitektoniske utformingen av bygget.

Fellesrom for å skape det gode bomiljøet
– Det bør nevnes at prosjektet inneholder to fellesrom, hvor det ene er tenkt brukt som selskapsrom for beboerne og det andre fellesrommet er tenkt brukt til sykkelreparasjon og/eller trenings-/hobbyrom, sier Stig Ø. Kvarsnes.


Stig Ø. Kvarsnes. Prosjektleder Conseptor Bolig

Prosjektet bygges som et plassbygd prosjekt med gode kvaliteter
– Vi er nå i sluttfasen på i hektisk prosjekteringsfase for å oppfylle sitt sterke ønske om å få byggestart før sommeren. Foreløpig ser det ut som vi er i rute til å kunne klare det, sier prosjekteringsleder Jan Inge Brudeli hos Betonmast Innlandet.

REMA 1000-butikken
Etableringsdirektør i REMA 1000, Frank Sulebakk:

– Vi er veldig fornøyde med hvordan utformingen av butikken blir. Det er lagt ned store ressurser i å lage en løsning som gjør at beboerne får full glede av butikken, men minimalt med ulemper med f.eks. varelevering og kundetrafikk. Måten man har adskilt bolig- og butikkarealet er et eksempel til etterfølgelse, sier Frank Sulebakk. Butikken, som vil få navnet REMA 1000 Briskeby Hamar, får en beliggenhet hvor vi forventer høy omsetning og beboerne i Kastanjen kan ta heisen rett ned til en helt ny og moderne butikk med godt utvalg og bare lave priser.

Det er NSW-kontoret i Hamar som er arkitekter, mens USBL blir forvalter av sameiet som blir etablert i forbindelse med prosjektet.

– Her blir det godt å bo, forteller Stig Ø. Kvarsnes, prosjektleder i Conceptor Bolig. Det blir praktisk å ha en hverdag i området med REMA 1000-butikk, barne- og ungdomsskole og videregående skole i umiddelbar nærhet.