Aktuelt

– Vi vil ha samme strømstøtteordning som husholdningene

Bildet: SMB Norge-sjef Jørund H. Rytman. Foto: Johnny Syversen

Strømstøtten videreføres og forsterkes for husholdningene, kultur, landbruk og frivilligheten. SMB Norge (Små- og Mellomstore Bedrifter) er skuffet over lite nytt for bedriftene.

Tirsdags ettermiddag presenterte statsministeren, finansministeren og olje- og energiministeren flere endringer i strømstøtteordningen.

Interesseorganisasjonen for landets små og mellomstore bedrifter, SMB Norge, er skuffet over at regjeringen ikke kom med gode nyheter for landets små og mellomstore bedrifter.

– Jeg er svært skuffet over at regjeringen fortsetter å svikte landets små og mellomstore bedrifter, sier Jørund H. Rytman, administrerende direktør i SMB Norge i en pressemelding.

Hadde forventet mer

Da regjeringen varslet nyheter om strømstøtteordningen, forventet SMB Norge-sjefen gode nyheter for landets små og mellomstore bedrifter.

– Vi forventet at de ville lansere noen kraftfulle grep for bedriftene, men det ser ut til at regjeringen fremdeles lar næringslivet seile sin egen sjø, sier Rytman.

Han legger til at mangelen på strømgrep overfor bedriftene forsterker inntrykket av dagens regjering.

– De virker ikke å forstå alvoret i situasjonen for mange av landets små og mellomstore bedrifter, sier Rytman.

Vil ha samme ordning som husholdningene

For tiden finnes det ingen strømstøtteordning for de små og mellomstore bedriftene. Regjeringen satser på fastprisavtalene som redning for næringslivet.

– Ingenting tyder på langt på at fastprisavtalene er særlig interessante, spesielt ikke for små og mellomstore bedrifter, sier Rytman.

– SMB Norge mener regjeringen bør innføre tilsvarende ordning for bedriftene som nå gjelder for husholdningene. En slik ordning vil være både enkel, effektiv og ubyråkratisk, sier Rytman.

logo
admin