Nyheter

– Vi ser Ramstadsletta som en fantastisk mulighet til å bli proff også på eiendom

illustrasjonsbilde. Foto: Thaugland

Det tradisjonsrike trelastfirmaet Thaugland skaffet seg nylig et etterlengtet fotfeste i Bærum. Nærmere bestemt på Ramstadsletta, der firmaet overtok 18 mål tomt rett ved den nye E18-korridoren.

– Vi har i flere år vært på utkikk etter eiendom vest for Oslo, og denne ligger midt i smørøyet, sier daglig leder Thomas Berger.

Thaugland har drevet med trelast i Oslo siden begynnelsen av 1900-tallet og har sakte men sikkert vokst seg til utsalgssteder og lagre på 4 steder rundt Oslogryta. Selskapet biter godt fra seg i proffmarkedet der de omsetter byggevarer for over 400 millioner årlig.

– Det har lenge ligget i kortene en utvidelse, av aktiviteten, og da primært vestover. Så da tomten på Ramstadsletta kom på markedet var det ingen tvil. Denne bare måtte vi ha, sier Berger.

Planene for stedet er allerede på skissestadiet, men det er likevel langt fram.

– Eiendomsutvikling er ennå ganske nytt for oss, og vi tar oss god tid med denne unike muligheten. I hvor stor grad vi selv skal ha egen aktivitet der er for tidlig å si nå, men vi ser Ramstadsletta som en fantastisk mulighet til å bli proff også på eiendom, gjerne i samarbeid med andre aktører i samme bransje, sier styreleder Christian Holtedahl Bakke.

Som kjent er veiutbyggingen i full gang på stedet, og sånn kommer det til å være i flere år framover. Regulering av området kommer sannsynligvis til neste år, og Thaugland vil følge nøye med på hvordan markedet utvikler seg før mer konkrete planer blir landet. Thaugland er allerede etablert på vestsiden av Oslo med en stor avdeling på Vækerø. Men selskapet ser på sikt store muligheter for økt aktivitet i byggemarkedet på vestsiden av
fjorden. Ramstadsletta vil i så fall spille en viktig rolle med sin sentrale beliggenhet.

Thaugland er et av få gjenværende familieeide trelastfirmaer på Østlandet. – Vi klarer seg godt i konkurransen mot de store landsomfattende kjedene. Vi fokuserer først og fremst på en nær og profesjonell relasjon til lokale snekkerfirmaer gjennom kunnskapsrike medarbeidere og service spesielt tilpasset bransjen. Vi tilpasser åpningstider, transportløsninger, vareutvalg og priser til proffmarkedet. Og det har gitt oss et vinnerkort i markedet for rehabilitering, ombygging og oppussing, sier Berger.

logo
Bjørn Laberg