Byggeprosjekter

Veidekke fortsetter ombyggingsprosjekt på Södermalm

Illustrasjon: Genesta

Veidekkes svenske datterselskap Arcona har inngått avtale med eiendomsselskapet Genesta om neste fase i et større ombyggingsprosjekt på Södermalm i Stockholm. Kontrakten er en totalentreprise i samspill til en verdi av om lag SEK 336 millioner.

Prosjektet Zinko omfatter ombygging av cirka 15.700 kvadratmeter kontoreiendom, og de første leietakerne forventes å kunne flytte inn mot slutten av 2025. Arcona har siden 2021 bidratt i prosjektet, som dekker kvartalet Hornsgatan 122–130 på Södermalm.

I de tidligere fasene av prosjektet har Arcona bistått i å finne utviklingsmuligheter for eiendommen, analysere tekniske forhold, lage kalkyler og planlegge gjennomføringen. Den nye kontrakten omfatter selve ombyggingen, som innebærer en omfattende modernisering med vekt på bærekraft, estetikk og teknikk. Eiendommen skal sertifiseres i henhold til BREEAM In-Use, med ambisjon om å oppnå det høyeste nivået, Outstanding.

– Arcona er stolte over å få fullføre Zinko-prosjektet sammen med Genesta. Her bevarer og verner vi tidstypisk arkitektur samtidig som vi skaper en topp moderne, bærekraftig møteplass som vil være attraktiv både på dag- og kveldstid. Vårt langsiktige og gode forhold til Genesta har vært avgjørende for prosjektets suksess så langt, sier Peter Kihlman i Arcona.

Renoveringen vil også omfatte oppgradering av teknikk i alle de fem byggene prosjektet omfatter samt påbygg av to etasjer til Hornsgatan 124. I tillegg til kontorarealene får Zinko-kvartalet et livlig gateplan med butikker, treningssenter og restauranter.  

Kontrakten inngår i ordreinngangen for andre kvartal 2024

logo
Bjørn Laberg