Betong

Veidekke delte ut pris til betongarbeidere og jernbaneprosjekt

F.v.: Rune Overvåg, Jøran Karenstuen, Matti Resset, Knut Lauvålien, John Oddvar Hopshaug og Rune Alvseike. Foto: Veidekke

På Veidekkes betongkonferanse ble Arild Nordland Fjelde og Jan Erik Frogner kåret til årets betongarbeidere, mens Veidekkes betongpris ble tildelt jernbaneprosjektet UDK 02 i Drammen.

Veidekkes 28. betongkonferanse ble avviklet ved Gardermoen i går og samlet nær 200 interne og eksterne deltagere.

– Betongfaget er i rivende utvikling, ikke minst med hensyn til bærekraft. Derfor er denne årlige konferansen vår så viktig for betongfaglig kompetanseheving, erfaringsutveksling og nettverksbygging. I tillegg benytter vi anledningen til å gjøre ekstra stas på medarbeidere og prosjekter som har utmerket seg i løpet av det siste året, sier betongteknolog Andreas Sjaastad i Veidekke Teknikk.

Veidekkes betongpris:

Jernbaneprosjektet ”UDK 02 – kulvert og løsmassetunnel” i Drammen, som Veidekke har utført for Bane NOR, ble tildelt Veidekke betongpris. Dette har vært et unikt prosjekt med mange ulike utfordringer, blant annet knyttet til grunnforhold. Det er bygget 540 meter betongkulvert i åpen byggegrop, og en 290 meters løsmassetunnel. Prosjektet som skal miljøsertifiseres har spart over 100.000 tonn CO2 på grunn av løsninger og material­valg, og klarte seg godt gjennom pandemien og sementkrisen i 2022. Samarbeidet med BaneNor har vært fremragende og prosjektet ble overlevert før tiden, feilfritt og under budsjett.

Årets betongarbeidere:

Arild Nordland Fjelde (35) fra Sandnes begynte i Veidekke som lærling i 2006 og tok fagbrevet to år senere. Han er en dedikert person som utviser enestående innsats for betonglaget. Han inspirerer kolleger, og yter sitt aller beste så kollegene rundt han følger etter. Han har en stor lidenskap for betong og en fantastisk ambassadør for betongfaget og Veidekke.

Bildet: Arild Nordland Fjelde

Jan Erik Frogner (62) fra Rena er en dyktig betongarbeider med en lang karriere i Veidekke, som begynte som lagbas allerede som 17-åring. Han er en humoristisk, raus og empatisk person, som behandler alle betonglagsmedlemmer slik at de utnytter sitt potensiale. Han har en unik evne å se fremover i arbeidene som utføres, og er ikke redd for å utfordre konsulenter eller etablerte sannheter.

Bildet: Jan Erik Frogner
logo
Bjørn Laberg