Aktuelt

Tønsberg tinghus i støpeskjeen

På bildet fra venstre: Leif Markgren (Carl C Fon), Håkon Einstabland (Statsbygg), Kristian Jørgensen (NCC), Henning Ramge (NCC), Trond Brandsgård (Statsbygg), Jonatan Hjellnes (NCC). Foto: NCC

Denne uken var det offisiell byggestart for det nye tinghuset i Tønsberg. Tinghuset skal etter planen stå ferdig i 2025.

– Det er veldig gøy å være i gang med gravingen. Vi har hatt en veldig god samhandlingsfase med Statsbygg, Domstoladministrasjonen og Add Arkitekter, og vi er nå veldig klare for å sette opp dette fine bygget, sier Jonatan Hjellnes, prosjektleder i NCC.

Det nye tinghuset vil bli på ca. 4 800 kvm og vil blant annet inneholde 14 rettssaler, møteromsfasiliteter, venteceller og kontorarbeidsplasser for om lag 60 personer. Prosjektet skal være innflyttingsklart i høsten 2025.

– Vi er veldig fornøyde med hvordan dette prosjektet vil bli, og vi ser fram til et nytt og flott tinghus i Tønsberg. Det har vært gode prosesser i forkant med NCC og underentreprenører, og det er fint at vi markerer denne milepælen med oppstart i henhold til framdriftsplanen, sier Håkon Einstabland, prosjektleder i Statsbygg.

Kontrakten med Statsbygg har en verdi på cirka 170 millioner norske kroner.

logo
Bjørn Laberg