Bygg Reis Deg

Til Lillestrøm med bærekraftige byggeløsninger

Bildet: Fasadeløsningen "Fixade" fra Spilka Building Solutions

BYGG REIS DEG 2023: – På årets Bygg Reis Deg kommer vi til å vise frem videreutvikling av vår fasadeløsning Fixade som vi lanserte på Bygg Reis Deg for to år siden. Vi vil blant annet vise frem flere varianter med skjult innfesting og at Fixade også kan brukes til å montere solcellepanel integrert i fasaden. Den største nyheten er nok likevel at vi kommer til å lansere en nyhet innen ombrukbare og bærekraftige innervegger. Det finnes ikke noe lignende på markedet i dag, og foreløpig kan vi ikke si så mye mer om produktet, sier Laila Gjerdsbakk, leder for marked & kommunikasjon i AS Spilka Industri til Byggfakta.

Hvilke forventninger har dere til årets messe, og hvordan opplever dere markedssituasjonen per i dag?

– Vi må vel si at det er stor spenning knyttet til våre nye lanseringer, og vi forventer mye interesse. Markedssituasjonen er fortsatt krevende totalt sett, men vi opplever stor interesse for våre løsninger. Trolig fordi vi kan vise til at de er kostnadseffektivt både på kortere sikt og i et livsløpsperspektiv. Bærekraftige byggeløsninger er jo mer og mer aktuelt, og der vet vi at vi innfrir på alle punkt, sier hun videre.

– Vi vil også fokusere på helhetlige systemløsninger for vinduer, og hvor viktig det er at samtlige bestanddeler er utviklet og designet for å fungere sammen. Vi har et sterkt engasjement for innovasjon, kvalitet og at produkter skal produseres i tråd med målene for en mer bærekraftig fremtid, understreker Gjerdsbakk.

– Dersom en ønsker et vindu med optimal funksjon kombinert med lang levetid, er det viktig at en velger et komplett HW system der samtlige bestanddeler er konstruert for å fungere sammen. Denne helheten gir et mye bedre resultat enn om en velger å sette sammen enkeltprodukter fra ulike leverandører. Et helhetlig system vil gjøre det enklere for produsentene ved at en får en samlet miljødeklarasjon på hele HW systemet, men det vil også gi en mye bedre funksjonsgaranti siden alle bestanddeler er konstruert for å fungere sammen. Dette vil være det beste for både produsent og sluttbruker, samt levetiden til vinduet. Velger en Spilka sine systemløsninger får en kortreiste produkter og lang levetid.

– Bygg Reis Deg som en viktig møteplass for oss som er en betydelig aktør i bransjen. Vi ser frem til å møte kunder, bygge merkevare og vise frem våre løsninger. Det er litt ekstra stas å være til stede i år siden vi feirer 90 år i 2023. En av suksesshistoriene våre i løpet av disse årene er H-vinduet og oppfinnelsen av hengslet som gjorde det mulig å snu vinduet rundt, et såkalt toppsvingvindu. Videreutviklingen av denne løsningen og kvaliteten på produktet, er et godt eksempel på industridesign i særklasse som skaper produkter som er laget for å vare. Dette må være en forutsetning for all industridesign i årene som kommer. Vi må skape holdbare produkter med lang levetid, og med minst mulig påvirkning på miljøet, sier Laila Gjerdsbakk, leder for marked & kommunikasjon i AS Spilka Industri avslutningsvis.

Du kan møte Spilka Industri på stand D02 – 03 under årets Bygg Reis Deg.

logo
Bjørn Laberg