Aktuelle prosjekter

Smedvig Eiendom åpner nybygget «ARK» på Site 4016

Foto: Smedvig Eiendom AS

6. mars åpner ordfører i Stavanger, Sissel Knutsen Hegdal nybygget ARK på Site 4016 sammen med studenter fra Godalen VGS.

Bygget ARK er det første som står klart av en rekke bygg på området, og utgjør starten av transformasjonen som Smedvig Eiendom har satt i gang på Åsen. Her skal det skapes et eget sentrum for den regionale bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen, hvor bygget ARK blir selve samlingsplassen.

Samlet over 90 selskaper

– Vi er stolte over å allerede ha samlet over 90 selskaper som deler vår lidenskap for innovasjon, digitalisering og bærekraft, og ser frem til å utvikle et levende klyngemiljø som vil drive bransjen fremover mot det grønne skifte, sier Rune Augenstein, eiendomssjef på Site 4016.

Site 4016 er mer enn bare kontorlokaler, det er et helhetlig konsept designet for å inspirere til innovasjon og samarbeid blant fagfolk i BAE-bransjen. I ARK finner du alle fasiliteter som bransjen har behov for. Sandkassen kunnskapssenter med bigroom, utsillingsplasser, faglige arrangementer, Håndverkeren restaurant og Umbraco treningsstudio.

– Vi har tatt et steg mot en grønnere og sunnere fremtid med ARK, bygget som snart kan smykke seg med BREEAM Excellent og WELL Platinum sertifisering. Site 4016 er ikke bare et sted hvor du kan utfolde deg faglig, men også et kontormiljø der helse og trivsel er i fokus. Luft, vann, næring, lys, bevegelse, lyd, materialer, sinn, samfunn og energi og innovasjon – alle disse konseptene er integrert i ARK for å skape et unikt arbeidsmiljø, sier Augenstein.

– Alt av termisk energi leveres fra vår egen energisentral, og planen er at denne skal kunne levere energi til alle byggene på Site 4016 i fremtiden. For oss handler Site 4016 om menneskene, om å skape et fellesskap av visjonære folk som er dedikerte til å bygge fremtidens bærekraftige bygg. Vi har hentet inspirasjon fra hotellnæringen, og vårt dedikerte driftsapparat vil sørge for at hverdagen til våre leietakere blir så enkel og behagelig som mulig, understreker han.

Foto: Smedvig Eiendom

– Site 4016 har et spennende samarbeid med Godalen VGS og Ungt Entreprenørskap Rogaland, hvor vi legger til rette for at ARK blant annet skal fungere som et utvidet klasserom for salg-, service og reiselivselevene. Her skal de ikke bare få teoretisk kunnskap, men også praktisk erfaring gjennom deltakelse i virkelige prosjekter og oppgaver i bygget. Vi har valgt å kalle konseptet Godalen Gledesspredere. Initiativet har som mål å forme fremtidige talenter innen hospitality-bransjen. Her får elevene en unik mulighet til å lære om vertskap ved å ta en aktiv del i arbeidsmiljøet på Site 4016. Det er også tanken at Site 4016 skal være en arena der lærlinger og bedrifter kan møtes, sier eiendomssjefen avslutningsvis.

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

logo
Bjørn Laberg