Nyheter

Tilbyr skreddersydd finansiering av energiomstilling

Illustrasjonsbilde: getty Images

Energistyringsselskapet Eaton har inngått et samarbeid med en av Europas ledende banker, BNP Paribas og deres avdeling for Leasing Solutions. Formålet er å tilby en skreddersydd finansieringsløsning som vil gjøre det mulig for bedrifter å drive frem det grønne skiftet – uten at det går utover kapitalstrømmen.

fast og forutsigbar utbetaling

I en tid med vedvarende høye strømpriser er næringslivet overmodent for teknologi som hjelper til med å få ned energiforbruket. Energilagring, intelligente batterier, nødstrøm og ladesystemer for elbiler er eksempler på dette. Finansieringsmodellen til Eaton og BNP Paribas Leasing Solutions tilbyr en fast og forutsigbar utbetaling til infrastruktur og materiell, samt tilgang til Eatons globale servicenettverk.

– Det handler om å finne de beste løsningene for å kutte energikostnader og redusere klimafotavtrykket. En god måte å gjøre det på er vår Buildings as a Grid-tilnærming, med løsninger som smart elbillading, energilagring og egen produksjon av fornybar strøm. Kombinasjonen av alle tre er den aller mest lønnsomme, sier Andreea Laplace, direktør for strategisk finansiering i Eaton, i en pressemelding.

Hun forklarer videre at den nye finansieringsmodellen gjør det mulig for aktører å ta i bruk fremtidsrettet energiteknologi og gjøre viktige miljøgrep – uten at man må bruke opp alt av pengereserver.

– Som hånd i hanske

– Nyheten om samarbeidet mellom Eaton og BNP Paribas Leasing Solutions er helt i tråd med vår plan om å hjelpe kundene våre med energiomstilling. Strategiplanen vår «vekst, teknologi og bærekraft 2025» passer også som hånd i hanske med dette prosjektet, uttaler Pascale Favre, leder for Technology Lifecycle Solutions i BNP Paribas Leasing Solutions.

Finansieringsprogrammet er allerede lansert Frankrike, Tyskland, Spania, Storbritannia og Sveits, i tillegg til i Norge. Det planlegges også at ordningen utvides til flere europeiske markeder i løpet av 2023.

Mer informasjon om samarbeidet finner du på www.eaton.com/leasing.

Om Eaton:

Eaton er en ledende virksomhet globalt med høy kompetanse på energistyringsteknologi og -tjenester. Bedriften leverer løsninger for kraftdistribusjon, kretsbeskyttelse, strømkvalitet, reservestrøm og energilagring, kontroll og automatisering, el-sikkerhet og miljøvennlige løsninger. Eaton omsatte i 2020 for 17,9 milliarder dollar, og vi selger produkter til kunder i mer enn 175 land. Vi har omtrent 92 000 ansatte. For mer informasjon, besøk www.eaton.no.

Om BNP Paribas Leasing Solutions:

Som en stor, europeisk finansieringsaktør støtter BNP Paribase Leasing Solutions sine kunder og industrielle partneres vekst. Dette ved å tilby leasing- og finansieringsløsninger for deres kapitalintensive utstyr. I 2021 finansierte BNP Paribas Leasing Solutions 343 000 ulike prosjekter. Dette til en verdi av 14,7 milliarder euro i 20 ulike land, både i Europa, Asia og Nord-Amerika. For mer informasjon, besøk leasingsolutions.bnpparibas.com

Om BNP Paribas:

BNP Paribas er en ledende europeisk bank for bedrifter og næringsliv. Banken har som mål å være en sentral partner for nordamerikanske bedrifter i Europa. Samtidig ønsker man å bidra til at disse oppnår sine miljø-, sosiale- og forretningsetiske forhold (ESG).

logo
Bjørn Laberg