Produktnyheter

Ruukki fronter bruk av fossilfritt stål i byggeprodukter

Foto: Ruukki

Verdens første tak- og veggprodukter av fossilfritt stål vil bli levert til Ruukki sine strategiske kunder i Sverige og Finland fra tredje kvartal i 2023.

bruke grønn energi

Ruukki vil levere de første sandwichpanelene, fasadekledningen og takproduktene av fossilfritt stål noensinne til kunder som deler Ruukkis høye bærekraftsmål. Produktene av fossilfritt stål vil bli produsert ved Ruukkis fabrikker i Alajärvi og Vimpeli i Finland, Pärnu i Estland og ved Plannjas fabrikk i Järnforsen i Sverige. Utslipp fra produksjonsfasen minimeres ved å bruke grønn energi samt at alternativer for materialer og logistikk med lavest mulig miljøbelastning velges.

– Vi streber etter å lede stålindustrien mot en karbonfri fremtid. Byggeindustrien er en av de viktigste industriene som bruker stål og den står for mer enn 50% av den globale etterspørselen. Ved å introdusere fossilfritt stål i byggeprodukter kan vi sammen hjelpe bygg- og eiendomssektoren med å redusere karbonavtrykket betydelig, sier Thomas Hörnfeldt, VP Sustainable Business ved SSAB.

samarbeid med likesinnede

– Som en del av SSAB er vi ekstremt stolte over å være det første selskapet i verden som leverer byggeprodukter med fossilfritt stål til kundene. Bruk av fossilfrie råvarer vil kraftlig redusere våre produkters livssykluspåvirkning. Men det er bare en del av det vi gjør for å redusere vår miljøpåvirkning. Vi streber konstant etter å utvikle våre prosesser og vårt tilbud. Et samarbeide med likesinnede samarbeidspartnere, med sikte på å levere karbonnøytrale byggeprodukter til våre kunder i fremtiden, er viktig, sier Sami Eronen, president i Ruukki Construction.

Bildet: Sami Eronen, president i Ruukki Construction

I tråd med bærekraftløftet, som ble gitt allerede i 2019, har Ruukki forpliktet seg til å være det første selskapet som tilbyr byggeprodukter av fossilfritt stål. Ruukki har systematisk redusert utslippene fra driften, med mål om å oppnå 25% reduksjon av utslipp innen 2026. Det flerårige investeringsprogrammet tar sikte på å redusere bedriftens og produktutvalgets miljøpåvirkning.

logo
Bjørn Laberg