Aktuelle prosjekter

OSU med 43 nye leiligheter i Bjørvika

Mariakvartalet er tegnet av Lund + Slaatto Arkitekter

I begynnelsen av mars legger OSU ut 43 nye leiligheter i Mariakvartalet i Bjørvika. – Her kommer flere boliger som passer godt for barnefamilier, sier Jostein Ådalen i OSU.

I oktober i fjor lanserte OSU de første boligene i Mariakvartalet, og prosjektet fikk en fantastisk mottakelse i markedet. På tre måneder er 90 av 119 lanserte leiligheter solgt. 5. mars er det salgsstart på trinn tre, som inneholder 43 stk toroms og fireroms leiligheter, fra 40 til 87 kvm, syd-øst i kvartalet. Totalt blir det 246 boliger i prosjektet.

– Vi har store forventninger til dette salgstrinnet. Både fordi vi opplevde en såpass stor suksess i fjor, men også fordi det nå kommer en rekke fireroms som er spesielt tilpasset familier. Andre boliger i dette trinnet får en spesielt fin, vestvendt beliggenhet mot den frodige byhagen eller sydvendt mot det nye, grønne friområdet Kongsbakken, sier Jostein Ådalen, prosjektsjef for Mariakvartalet hos OSU.

Illustrasjon: Lund + Slaatto Arkitekter

I trinn tre kommer en egen oppgang med familieboliger, med fireroms leiligheter på 87 kvm, spesielt tilpasset barnefamilier. Her får man tre soverom, bad og et ekstra wc, samt en ekstra stor bod i kjelleren. Oppgangen vil også få tilgang til et felles vaskerom i kjelleren, hvor man kan vaske klær og barneutstyr.

– I arbeidet med å utforme Mariakvartalet var vi i kontakt med en rekke barnefamilier som allerede bor i Bjørvika. De ga oss verdifull innsikt i deres behov og ønsker i et eventuelt nytt sted å bo. Mye av det vi lærte har vi bragt inn i dette prosjektet, sier Ådalen.

I andre etasje av kvartalets østvendte del kommer en ny barnehage, med en lekeplass i byhagen som alle beboere kan benytte utenfor åpningstid. 

– Barnehagen og lekeplassen, i kombinasjon med kvartalets nærhet til nye Bjørvika skole og det generøse friområdet Kongsbakken, gjorde at OSU anså kvartalet som velegnet for barnefamilier, og ønsket dermed å tilrettelegge litt ekstra for disse, sier Ådalen.

– Trinn tre inneholder ingen treroms, så hvis man er ute etter det må man se til salgstrinn én og to. Her er det fortsatt ledige leiligheter, som selges til fastpris, sier Ådalen.

Mariakvartalet er tegnet av Lund + Slaatto Arkitekter, og entreprenør for prosjektet er Veidekke. Bygget utformes som et kvartal, og får totalt elleve oppganger, med fasader i ulike høyder. Fasadene skal kles i tegl i varme nyanser, som gult, beige, rødt og brunt. Prosjektet miljøsertifiseres etter BREEAM-NOR, Norges fremste miljøsertifiseringssystem for bygg. Etter planen skal bygget stå ferdig andre halvår 2026.

logo
Bjørn Laberg