Nyheter

Norge vant tre medaljer under Yrkes-EM 2023

Fredrik Vehus Skjerve fra Verdal tok bronsemedalje i elektrikerfaget. Foto: Paulina Latek-Przybylska/WorldSkills Europe

Det norske Yrkeslandslaget tok tre medaljer under Yrkes-EM 2023 i Gdansk, Polen: Per Magne Egebø Svardal fra Lyngdal tok gull i bilskadefaget, Emma Straub fra Trondheim tok bronse i helsearbeiderfaget og Fredrik Vehus Skjerve fra Verdal tok bronsemedalje i elektrikerfaget.

– Vi er strålende fornøyd med å ta hjem 1 gullmedalje og 2 bronsemedaljer, sier daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway.

I tillegg oppnådde 3 av de 16 norske utøverne 700 poeng eller mer, og får dermed utdelt en «Medallion of Excellence»:

  • Kayleigh Phillips i hotellresepsjon
  • Sondre Klungland i bilfag – lastebil og buss
  • Sindre Løland i bilfag – lette kjøretøy

Se alle resultater for det norske Yrkeslandslaget her.

Norge kan hevde seg

– Statistikken viser at Norge har tatt medaljer i samtlige Yrkes-EM som vi har deltatt i. Dette viser at norske fagarbeidere klarer å hevde seg internasjonalt i møte med andre europeiske nasjoner, sier Bjørnar Valstad.

Han roser innsatsen som er lagt ned foran årets europamesterskap:

– Generelt har det vært gode forberedelser til dette Yrkes-EM og vi har hatt et meget samsveiset lag.  

I front

– Vi ser at bilfagene gjør det bra i dette mesterskapet med gull og 2 andre utøvere som får med seg en «medallion of excellence». Bilfagene er i front i Norge når det gjelder trening og forberedelser, og får sånn sett god uttelling for dette.

– Elektriker Fredrik Vehus Skjerve levde opp opp til våre forventninger på forhånd. Han tok også bronsemedalje i Yrkes-VM i fjor.

Daglig leder i WorldSkills Norway Bjørnar Valstad mener at nivået på unge fagarbeidere i europeisk målestokk ligger svært høyt.

– Det er gledelig å se at Norge klarer å hevde seg i konkurransen.

Norges viktigste landslag

– Å dyrke frem talenter og lykkes i slike konkurranser er langt viktigere for konkurranseevnen til norsk næringsliv, enn det vi oppnår ved å lykkes på idrettsarenaen. Derfor mener vi at Yrkeslandslaget er Norges viktigste landslag, sier daglig leder i WorldSkills Norway Bjørnar Valstad, og fortsetter;

– Norge trenger ikke bare flere fagarbeidere, men også unge fremadstormende fagarbeidere som ønsker å bli best i sitt fag, og som bygger erfaring på den internasjonale arena. Dette gir viktig kompetanse tilbake til bedriftene og skaper forbilder og ambassadører som bidrar til å løfte yrkesfagene i Norge.

logo
Bjørn Laberg