Nyheter

Nordr solgte for over en milliard i januar

I Bergen har Mølleneset-prosjektet vært en stor suksess for Nordr.

Nordr solgte boliger for mer enn 1 milliard i januar. Årets sterke start på boligsalget skyldes flere velykkede salgsstarter på nye prosjekter og en sterk etterspørsel etter kvalitetsboliger i storbyene.

Nordr forventer en fortsatt sterk, eller veldig sterk prisutvikling i alle våre geografiske områder. Januar blir ofte sett på som en av de svakere månedene i året i boligbransjen. Etter jul- og nyttårs høytiden er normalen at færre er villige til å gjøre større investeringsbeslutninger, som det å kjøpe seg ny bolig. Spørsmålet er om dette nå er endret.

– Vi ser en av de sterkeste salgsmånedene noensinne, og definitivt den beste januar måned jeg noensinne har opplevd, sier Pål Aglen, konstituert konsernsjef.

Normalt skjer lanseringen av nye prosjekter litt senere på våren. Nordr har bevisst valgt å sette flere nye prosjekter ut i markedet, selv om det er januar. I Bergen har Mølleneset-prosjektet vært en stor suksess, i Trondheim gir nye lanseringer på Lilleby sterkt salg, samme med  Løren Botaniske i Oslo. I Stockholm har datterselskapet Folkhems prosjekt Cederhusen hatt en fin salgsutvikling på det nyeste trinnet. I tillegg fortsetter eksisterende prosjekter å tiltrekke seg nye kjøpere.

– Etterspørselen påvirkes selvfølgelig av det sterke boligmarkedet i både Norge og Sverige. Men vi ser nå at det er mulig å selge like mange boliger nesten hver måned i året. De som er på utkikk etter nye boliger har jo de samme preferansene, uansett hvilken tid på året det er, sier Pål Aglen.

Totalt solgte Nordr 173 boliger (124 netto) i årets første måned, med en samlet verdi på 1 006 millioner (748 millioner netto). I Norge ble det solgt 124 boliger (92 netto) og i Sverige 49 (32 netto).

– Vi har hatt en fantastisk start på året og ser veldig positivt på 2022. Markedet er sterkt og understøttes av den høye etterspørselen, og den fortsatt svært begrensede tilgangen på nyproduksjon i storbyene. Det betyr at vi forventer en fortsatt sterk, eller veldig sterk prisutvikling i alle våre geografiske områder, avslutter Pål Aglen.