Aktuelt

Nisjeentreprenører inngår samarbeid

Bildet: Fra venstre: Arvid Engebretsen

AF Håndverk kjøper aksjemajoriteten i Betong & Tre AS gjennom et nyopprettet holdingselskap, som også blir majoritetseier i Lasse Holst AS.

Begge selskapene er ledende nisjeentreprenører med spisskompetanse innen sine respektive fagområder. Selskapene preges av kvalitetsarbeid, høy kundetilfredshet, god ledelse og dyktige medarbeidere. Selskapene har i flere år hatt god lønnsomhet. Målet er videre lønnsom vekst.

Nytt holdingselskap

Transaksjonen skjer ved at Sørlie og Sørlie AS selger sin aksjemajoritet i Betong & Tre AS til et nytt holdingselskap som eies av AF Håndverk AS med cirka 75 prosent, og cirka 25 prosent fordelt på de tre lokale aksjonærene Holst Holding AS, Sollie Prosjekt AS og Sørlie og Sørlie AS. Øvrige aksjonærer i Betong & Tre AS opprettholder sine eierandeler.

Betong & Tre AS er Østfolds ledende betongentreprenør med MNOK 138 i omsetning i 2022 og 55 ansatte. Lasse Holst AS har spisskompetanse innen innvendig og utvendig rehabilitering med hovedfokus på fasader i samme region. Selskapets omsatte for MNOK 137 i 2022 og er 60 ansatte.

– Tiden er moden

– Sørlie og Sørlie har vært eier i Betong & Tre siden 2006, og etter 17 år er tiden moden for at selskapet får ny majoritetseier som kan bidra til å utvikle selskapet ytterligere. Vi har vurdert eierskapet over en periode, og er svært tilfreds med at AF Gruppen med lokale aksjonærer tar over eierandelen. Det gir trygghet for både kunder, leverandører, samarbeidspartnere, medarbeidere og øvrige aksjonærer. Jeg ser frem til å samarbeide med AF Håndverk, Holst, Sollie og øvrige lokale aksjonærer, sier Bernt Sørlie, styreleder i Sørlie og Sørlie og i Betong & Tre.

Godt fundament

– Å satse på nisjer og fag i et nedslagsfelt rundt Stor-Oslo er sentralt i AF Håndverks strategi. Betong & Tre er et solid selskap med god ledelse, fagkompetanse og et bredt kundespekter. Sammen styrker vi vår posisjon i Østfold og bygger et godt fundament for videre lønnsom vekst i regionen, sier Arvid Engebretsen, daglig leder i AF Håndverk.

Intensjonsavtalen om kjøp av 50,4 prosent av aksjene i Betong & Tre AS er inngått med AF Håndverk AS. Avtalen er underlagt due diligence og nødvendige styrebeslutninger. Transaksjonen forventes å bli gjennomført i april 2023.