Aktuelle prosjekter

Nadderud får Norges første moderne tribune i tre

Bildet: Leveransen kommer til å bestå av 700 kubikkmeter limtre. Dette er omtrent halvparten av volumet som ble brukt i Mjøstårnet i Brumunddal. Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter og Stefan Ekberg Arkitekter

Bærum kommune og Backe Stor Oslo skriver historie når nye Nadderud stadion skal bygges. Tribunen skal bygges i limtre fra Moelven, og blir den første av sitt slag i Norge. 

– Dette er et stort og inspirerende prosjekt for oss. Her har vi en byggherre som ønsker å tenke nytt, og vi tror dette bare er starten på flere slike tribuneprosjekter i tre framover, sier Tore Olsen Hagelund, prosjektsjef i Moelven Limtre AS. 

– Etter nesten ett år med utvikling, er vi glade for å nå ha signert avtalen. 

null
Tore Olsen Hagelund, prosjektsjef i Moelven Limtre AS. Moelven

Bærekraft i Bærum 

Bærum kommune har vedtatt å bygge nye Nadderud stadion og idrettspark. Stadion bygges for bredde- og elitefotball, og møter kravene til NFF og UEFA. Det skal være plass til 8.000 tilskuere med tribuner på fire sider. 

Tre av sidene skal bygges i limtre. 

– Limtre er et miljøvennlig alternativ siden det er fornybart og har et lavt klimaavtrykk, sier Philip van de Velde, avdelingsleder for Bygg og prosjekt i Bærum kommune Eiendom. 

– Bærum er en foregangskommune for klimakloke tiltak, og da passer et fotballstadion i limtre godt inn i den strategien, legger han til. 

Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter og Stefan Ekberg Arkitekter

Van de Velde peker på at limtre er svært konkurransedyktig på den totale prisen, siden vekten av et tribuneanlegg i tre krever mindre grunnarbeid. 

– Bygget skal stå i mange år, og vil representere miljø og bærekraft som viktig fundament i oppgraderingen av hele Nadderud idrettspark. Limtre gir også et varmt og hyggelig uttrykk med høy arkitektonisk kvalitet. 

Halve Mjøstårnet 

Moelven skal også levere takkonstruksjonen, taket, og sidebygget på utsiden av stadion. Her blir et vrimleområde som skal romme kiosker og toaletter. 

Leveransen kommer til å bestå av 700 kubikkmeter limtre. Dette er omtrent halvparten av volumet som ble brukt i Mjøstårnet i Brumunddal. 

Backe Stor Oslo er hovedentreprenør i prosjektet. De synes det er stas å få være de første i Norge til å bygge en moderne tribune i tre. 

– Dette synes vi er veldig gøy. Vi har stor tro på at dette valget er riktig når man ser på forhold som blant annet vekt, kostnad, brannmotstand, byggetid og estetikk, sier prosjektsjef Trond Ormstad i Backe Stor Oslo. 

Han fortsetter: 

– Tre har en visuell innpakning som gir en følelse av velvære, til glede for brukerne av anlegget. Den dagen stadionet har gjort jobben sin, kan konstruksjonen demonteres og bearbeides, slik at materialene kan gjenbrukes. 

– Vi ser fram til et godt samarbeid med Backe Stor Oslo og Bærum kommune, sier Tore Olsen Hagelund i Moelven Limtre AS. 

logo
Bjørn Laberg