Aktuelt

Lena-Valle videregående skole vant skole- NM i anleggsgartnerfaget

Bildet: Stolte vinnere sammen med kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun.

Vinneren av årets skole-NM i anleggsgartnerfaget er «Den romantiske hagen» laget av elever ved Lena-Valle videregående skole. Kunnskapsministeren hyllet anleggsgartnerfaget i sin offentliggjøring av vinneren på Hagemessen 2024 i regi av NOVA Spektrum.

I sin offentliggjøring av årets vinner av skole-NM trakk Kari Nessa Nordtun frem anleggsgartnerne som en viktig samfunnsressurs på mange områder. Statsråden pekte blant annet på at anleggsgartnerne spiller en viktig rolle for å skape pene og praktiske uterom med bred funksjonalitet som vi alle har glede av. Nordtun gjorde også et viktig poeng ut av at de flotte designhagene som elevene har laget på Hagemessen viser hvor allsidig fagområdet er.

Årets vinner er Den romantiske hagen

Gjennom hele uken har elever fra hele landet konkurrert i skole-NM i anleggsgartnerfaget. Konkurransen arrangeres gjennom et samarbeid mellom Norske anleggsgartnere – miljø og landskapsentreprenører (NAML), WorldSkills Norway og Hagemessen i regi av NOVA Spektrum. Før Hagemessen åpnet for publikum fredags morgen offentliggjorde kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun vinneren av årets skole-NM: Den romantiske hagen laget av elever ved Lena-Valle videregående skole.

Med hjerte for detaljer

Juryen skriver blant annet følgende i sin begrunnelse for valg av vinner:

«Vinnerlaget har utmerket seg med en hage som gir et optisk design, og evnet å lure noen i juryen til å tro at hagen var større enn den var. I tillegg ser juryen at laget har gjennomført oppgaven med hjerte for detaljer. De har vist god samarbeidsevne og god forståelse for opprinnelig plantegning. Arbeidet er utført i forhold til utlevert design, har tatt de endringer som har oppstått underveis, og løst dem på en kreativ og god måte.

Studentene har vist gode planleggings- og gjennomføringsevner, og juryen er imponert over arbeidet de har lagt bak seg».

Juryen for skole-NM i anleggsgartnerfaget har i år bestått av:

  • Worldskills ved Nils Karjetta
  • NAML ved Stig Aslaksen
  • Norske Hagedesignere ved Kirsti Marie Hougen
  • Finn Schjøll (Kjent fra TV2)
  • Kjersti Bergesen (Aktuell fra TV2s Tid for hjem og Tid for hage)
  • Espen Skarphagen (Aktuell fra «Grøntpodden», bloggen «Skarpihagen» og som ny dommer i Sommerhytten på TV2)
«Studentene har vist gode planleggings- og gjennomføringsevner, og juryen er imponert over arbeidet de har lagt bak seg», mener juryen
logo
Bjørn Laberg