Produktnyheter

Lanserer Glasopor 10-20+

PRODUKTNYHET: Glasopor AS, en ledende produsent av miljøvennlig lettfylling, lanserer nå Glasopor 10-20+.

– Dette er nyeste tilskudd til vårt tilbud av granulært skumglass, noe som gjør det enda lettere å bygge under tøffe forhold – med bedre styrke. Glasopor 10-20+ er en ny, mindre fraksjon som kompletterer Glasopor 10-60, og er et stort skritt fremover i vårt engasjement for å tilby innovative og bærekraftige løsninger for byggebransjen, sier Tore Bye, salgs- og markedssjef i Glasopor AS i en pressemelding.

Et sterkere alternativ

Som med dagens Glasopor 10-60, gir Glasopor 10-20+ et bredt spekter av fordeler for byggeprosjekter. Den har god drenerings-, isolasjons- og frostsikringsevne, er et miljøvennlig alternativ, har lav vekt, og er framfor alt sterk og stabil. Glasopor er et sirkulært produkt som fremstilles av resirkulert emballasjeglass.

– Glasopor 10-20+ benytter du istedenfor Glasopor 10-60 når du behøver mer styrke og/eller du har begrenset fyllingsvolum. Glasopor 10-20+ er ypperlig å kombinere som et forsterkningslag eller omfyllingsmasse sammen med Glasopor 10-60, sier Bye.

Bildet: Glasopor 10-20+ er en fraksjon av skumglass med kornstørrelse 10-20mm som åpner for nye bruksområder

Grundige tester og undersøkelser på bruksområder

– For å sikre at Glasopor 10-20+ leverer på sine løfter om kvalitet og ytelse, har vi gjennomført flere grundige tester på produktet underveis i utviklingen og før lansering. Våre dedikerte eksperter har gjennomført ulike praktiske tester for å teste våre hypoteser og antatte bruksområder, sier Bye.

Bildet: Praktisk test fra eiendom i Skjåk hvor omfylling av VA-rør viste seg å være et godt egnet bruksområde

Oppsummert om Glasopor 10-20+:

  • har den forbedrede stabiliteten og styrken som til dels overgikk forventningene
  • materialet egner seg kanskje spesielt godt til omfylling av VA-rør
  • egner seg godt der du trenger isolasjon og drenering, men fyllingsvolum er begrenset
  • det tåler gravemaskinbelter svært godt, og er et produkt som egner seg godt til blåsing.

– Vi er glade for å kunngjøre at Glasopor 10-20+ er nå tilgjengelig for kunder og entreprenører som ønsker å dra nytte av dette innovative og bærekraftige byggematerialet. Vi er overbevist om at produktet vil være et verdifullt tilskudd til byggebransjen og bidra til å redusere miljøpåvirkningen av byggeprosjekter over hele landet, sier Tore Bye avslutningsvis i pressemeldingen fra Glasopor AS.

logo
Bjørn Laberg