Anlegg

Kristoffer Wolff er årets Veidekke-lærling

Kristoffer Wolff fra Ågotnes på Sotra ved Bergen er kåret til årets lærling 2023 i Veidekke. Kristoffer (19) er betongarbeider tilknyttet Veidekke Bygg Bergen. Med 210 lærlinger fra Finnmark i nord til Agder i sør er Veidekke en av Norges største lærlingebedrifter.

Juryen vektla i sin vurdering kandidatenes motivasjon, faglig forståelse, utvikling og personlige egenskaper. Kristoffer Wolffs instruktør og nærmeste kolleger beskriver ham som faglig svært flink og en viktig kollega som tar mye ansvar. Han viste raskt at han ville mye og har hatt en sterk utvikling gjennom sin læretid. Kristoffer har vært en selvstendig lærling med god forståelse for HMS, han forstår tegninger og modeller godt og omtales som en gjennomgående veldig bra lærling. Kristoffer Wolff har i tillegg vunnet sølvmedalje i Norges­mesterskapet for lærlinger i betongfaget i 2022.

Som årets lærling i Veidekke fikk Kristoffer Wolff overrakt en sjekk på 15.000,- kroner av konserndirektør Anne Thorbjørnsen på Veidekkes lærlingedager i Oslo. Asfaltlærling Christian Listou fra Hønefoss og betonglærling Marcus Losen Schjølberg fra Gauldal i Melhus var med helt til finalerunden og fikk hver sin sjekk på 7.500,- kroner.

Lærlingeord­ningen er en bærebjelke i Veidekkes rekrutteringsarbeid. Fagansvarlige i våre enheter passer på at opplæringen følger læreplaner og lærlingene har egne instruktører på prosjektene der opplæring foregår. Lærlingene er veldig viktige for oss fordi de er fremtidens fagarbeidere, samtidig er det en del av vårt samfunnsansvar å gi mange ungdommer den nødvendige praksisen for å kunne fullføre sin fagutdannelse, forteller kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke.

logo
Bjørn Laberg