Produktnyheter

Knudsen Kilen satser på oppklossingskiler av 100 prosent resirkulert plast

Bildet: Fra og med i dag tilbyr Knudsen Kilen, som første kileprodusent i Norden, oppklossingskiler som består av 100 prosent resirkulert LD-PE-plast fra næringsmiddelindustrien. Foto: PR.

Knudsen Kilen styrker sin posisjon i den grønne omstillingen. Fra nå av er det ikke lenger mulig å kjøpe nivelleringsprodukter til oppklossing av terrasser og gulv på bjelkelag i ny plast. Produsentens kiler består nå kun av industriell resirkulert plast fra næringsmiddelindustrien.

reduksjon på 468 kg CO2 per 100 m2 gulv

Fra og med i dag vil alle gulvoppklossingssystemer fra markedslederen bestå av 100 prosent industriell resirkulert LD-PE-plast fra næringsmiddelindustrien. Ved å bruke resirkulert plast til gulvoppklossingssystemene reduserer Knudsen Kilen CO2-avtrykket med 75 prosent i forhold til et tilsvarende produkt av nytt råstoffgranulat. Dette tilsvarer en reduksjon på 468 kg CO2 per 100 m2 gulv. Derved står Knudsen Kilen enda sterkere i den grønne omstillingen som er i full gang i byggebransjen.

– Som produksjonsvirksomhet for byggebransjen har vi en spesiell forpliktelse til å arbeide for bedre og mindre miljøbelastende byggeløsninger. Derfor er vi kontinuerlig på utkikk etter nye måter å optimalisere og energisikre vår produksjon og vårt sortiment på for å redusere energiforbruket og miljøpåvirkningen, samtidig som vi opprettholder våre kunders konkurransedyktighet, sier Henrik Lund, som er salgs- og markedsføringssjef i Knudsen Kilen. Han legger til:

Med den velkjente gule Knudsen-kilen og våre andre nivelleringssystemer tilbyr vi et byggemateriale med lang levetid og gode egenskaper som er et utmerket alternativ til byggematerialer av tre, som fortsatt er mye brukt i Skandinavia.

dokumenterbart erstatningsmateriale

Materialendringen har lenge vært ønsket i produksjonshallene på Frederiksværk, hvor Knudsen Kilen holder til. Det er imidlertid først nå at det har vært mulig å sikre et ensartet og dokumenterbart erstatningsmateriale som oppfyller selskapets kvalitetskrav.

Bildet: Ved å bruke resirkulert plast til gulvoppklossingsproduktene sine reduserer Knudsen Kilen CO2-avtrykket med 75 prosent sammenlignet med en tilsvarende kile av ny plast. Dette tilsvarer en reduksjon på 468 kilo CO2 per 100 m2 gulv. Foto: PR.

– Lang levetid og høy kvalitet er avgjørende for våre produkter. Vi kan ikke tillate oss å gå på kompromiss med disse egenskapene, og det er viktig at vi kan levere den samme kvaliteten til våre kunder hver gang. Det er grunnen til at vi har brukt ny plast frem til nå, da det lenge var umulig å få tak i resirkulert plast i god dokumenterbar kvalitet og i de mengdene vi trenger, sier Henrik Lund og legger til:

EPD-er på alle gulvoppklossingsprodukter

Våre nivelleringssystemer produseres av Knudsen Plast, som også leverer komponenter til den medisinske industrien. Derfor stiller vi alltid skyhøye krav til kvaliteten på råvarene i alt vi lager. Med det nye granulatet har vi sørget for at sammensetningen av materialet er den samme ved hver levering. I tillegg har vi gjennomført en rekke kvalitets- og eldringstester, som viser at vi kan fortsette å dokumentere de samme gode egenskapene og lang levetid på mer enn 75 år på alle våre produkter, uten at de blir dyrere for forbrukerne, sier Henrik Lund.

Henrik Lund forteller også at selskapet snart vil kunne presentere miljøproduktdeklarasjoner, EPD-er, på alle sine gulvoppklossingsprodukter. SWECO er ansvarlig for utarbeidelsen av EPD-ene, som er avgjørende for å kunne oppnå DGNB-sertifisering av et byggeprosjekt.

logo
Bjørn Laberg