Nytt om navn

Kjøper jernbaneentreprenørene SLAM Jernbaneteknikk og Banefjell

Bildet: Gjermund Sogn, administrerende direktør i Nordic Infrastructure Group.

Inin Groups datterselskap Nordic Infrastructure Group AS har i dag inngått endelige aksjekjøpsavtaler om kjøp av 100 prosent av aksjene i de to jernbaneentreprenørene SLAM Jernbaneteknikk AS og Banefjell AS.

De to oppkjøpene vil ytterligere styrke Nordic Infrastructure Groups sterke posisjon innen bygg, vedlikehold og andre spesialisttjenester til jernbanesektoren.

SLAM Jernbaneteknikk

Nordic Infrastructure Group, som er et datterselskap av Euronext Growth-noterte Inin Group AS, har kjøpt 100 prosent av aksjene i SLAM Jernbaneteknikk.

SLAM Jernbaneteknikk er Leverandør av høy- / lavspenning- og signaltjenester innen bygging, vedlikehold, feilretting og kontroll av jernbanetekniske systemer. Selskapet leverer også sikkerhetsrelatert arbeid innen jernbane og anlegg. Hovedkontoret til SLAM Jernbaneteknikk ligger på Roverud på Kongsvinger. Selskapet har over 20 ansatte. I 2023 omsatte selskapet for 36 millioner kroner.

– Det er en betydelig og økende etterspørsel etter signalteknikere og signaltjenestekompetanse. SLAM Jernbaneteknikk tilbyr akkurat dette. Ved å bli en del av Nordic Infrastructure Group er vi i ferd med å bli den ledende aktøren innen dette feltet i Norge, sier Gjermund Sogn, administrerende direktør i Nordic Infrastructure Group.

Bredt spekter av tjenester

I tillegg har Nordic Infrastructure Group inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Banefjell AS, som har hovedkontor i Tingvatn kommune i Agder.

Banefjell er en erfaren jernbaneentreprenør som leverer et bredt spekter av tjenester inkludert drift og vedlikehold, spor- og svillebytte, betongrehabilitering, signal- og elektroarbeid, og bergingsoperasjoner. Selskapets hovedoppdragsgivere er Bane NOR og VY Gruppen, som Banefjell støtter på Sørlandsbanen i Norge.

Banefjell ble etablert i 2013 og har levert jevn vekst siden. I 2023 hadde selskaper driftsinntekter på 125 millioner kroner.

Spesialisert jernbanekompetanse

– Oppkjøpet av Banefjell styrker Nordic Infrastructure Groups posisjon i Sørvest-Norge, og vil gjøre oss i stand til å ta større prosjektomfang sammen. Vi ser frem til å kombinere vår kapasitet og spesialiserte jernbanekompetanse for å vinne mer arbeid sammen, sier Gjermund Sogn.

Både SLAM Jernbaneteknikk og Banefjell blir kjøpt med oppgjør delvis i aksjer i Nordic Infrastructure Group og delvis i kontanter. Begge transaksjonene forventes å bli gjennomført innen utgangen av mars 2024.

Om Inin Group AS:

Inin Group er et børsnotert investeringsselskap som opererer som industriell eier med investeringer i selskaper innen infrastruktur og industritjenestenisjer i Norden. Konsernet har som mål å skape verdier ved å identifisere investeringsmuligheter innenfor lønnsomme nisjer som har potensial for utvikling, konsolidering og vekst, i tett samarbeid med plattformselskapene for å levere bærekraftig vekst og overlegen lønnsomhet.

logo
Bjørn Laberg