Aktuelt

I havn med havneplaner på Træna

Bildet: Torgeir LIan i Kjell Lian AS og Moa Bjørnson i Utviklingsselskap Træna 365. Foto: Morten Tøgersen

Træna 365 er klar for å bygge havn – kontrakt signert med havneutbygger Kjell Lian AS.

Utviklingsselskapet Træna 365 har nylig startet byggingen av det som skal bli et unikt hotellanlegg med 38 rom, restaurant, møterom, kontorer, badstue og sjøhus. I tillegg skal det også bygges en havn. Nå er det klart hvem som har fått oppdraget. Kjell Lian AS, basert i Levanger, har vunnet konkurransen og pakker utstyret for å dra til Træna i månedsskiftet februar/mars.

Bildet: Hotellbyggingen er inne i 5. uke, og det jobbes for fullt, i flotte omgivelser! Foto: Træna 365

Utbyggingen innebærer etablering av en ny gjestehavn, med utdypning og bygging av moloer, flytebrygger og en fast landkai. Helgeland Marine System blir leverandør av flytebrygger, landganger og annet utstyr til havna. Gjestehavnen ved hotellanlegget vil være et helårlig tilbud der både mindre og større båter kan legge til.

LES OGSÅ: Træna 365 satser friskt

– En havn måtte jo bare bli til, når det nå investeres her lengst ut i havgapet. Vi ønsker å legge til rette for organiserte utflukter og annen sjøaktivitet som gjør det attraktivt å komme til Træna. Havnen kompletterer hotelltilbudet og vil også glede båtfolk, seilturister og fiskebåter, sier Moa Björnson, daglig leder for Træna 365.

Befaring på anleggsområdet på Træna. Foto: Moa Björnson

Havna er den første på den vestlige siden av øya og vil bli den nærmeste veien til populære Sanna med Trænfjellene, som ligger bare en liten kilometer unna.

Torgeir Lian er daglig leder hos Kjell Lian AS og har ansvaret for havneutbyggingen. Han ser frem til å komme til Træna, og med dette prosjektet utvider Lian sitt nedslagsfelt. Utbyggingen forventes å være fullført i løpet av 2024.

– Dette er en meget velkommen kontrakt. Vi vil gjøre vårt ytterste for at dette skal bli et flott anlegg, med en anleggsperiode som påfører minst mulig ulempe for beboere, dyreliv og andre brukere av området, sier Lian.

– Vi er veldig fornøyde med å ha Lian med på laget i Trænaprosjektet. Vi har hatt god dialog gjennom en grundig planleggingsprosess, og Lian har vist stor forståelse for naturen, lokale hensyn og er løsningsorientert for å få til et så godt prosjekt som mulig. Nå ser vi frem til å starte byggingen av havna. Planen er å være ferdig i løpet av året, og deretter har vi god tid til kvalitetssikring og prøvebruk før hotellet står klart, avslutter Björnson.

Bildet: Havna er den første på den vestlige siden av øya og vil bli den nærmeste veien til populære Sanna med Trænfjellene, som ligger bare en liten kilometer unna. Foto: Træna 365

Om Træna:
Træna er en øykommune langt til havs, cirka 33 nautiske mil fra fastlandet. Her er daglig ferge til Stokkvågen med forbindelse til Mo i Rana, og hurtigbåt til Bodø eller Sandnessjøen. Træna har cirka 500 innbyggere, fordelt på 4 bebodde øyer. Husøya er den største, med cirka 400 innbyggere. Fiskeri har i lang tid vært Trænas kjennetegn, men i senere år har Trænafestivalen også satt øya på kartet. Hver sommer kommer flere tusen besøkere for å oppleve en spektakulær musikkfestival ute i havet.

logo
Bjørn Laberg