Norden

HMB bygger 113 leiligheter i Uppsala

Illustrasjon av Seminaret

SVERIGE: AF Gruppens datterselskap HMB har fått i oppdrag å bygge 113 leiligheter i Luthagen for Bonova. Prosjektet vil gjennomføres som en totalentreprise i to faser, med en opsjon på fase 2. Kontraktsbeløpet for begge fasene er MSEK 297 ekskl. mva.

Prosjektet, som går under navnet Seminaret, omfatter bygging av 113 leiligheter fordelt på tre svanemerkede boligkvarter. Fase en inkluderer 66 av leilighetene. To kvartaler bygges i rød murstein som en hyllest til den sentrale seminarbygningen fra 1917. Det mindre, frittstående bolighuset får en falurød trefasade som knytter seg til den eldre rektorboligen og gartnerboligen i Seminarparken.

-Vi er glade for å samarbeide med Bonova for å realisere dette prosjektet i Luthagen. HMB ser frem til å bidra til utviklingen av et moderne og bærekraftig boligområde i denne historisk rike delen av Uppsala, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen.

Prosjektering av Seminaret starter umiddelbart og innflytting er planlagt i faser fra høsten 2026. Oppstart av prosjektet er betinget av tilstrekkelig forhåndssalg.

logo
Bjørn Laberg