Nytt om navn

Henter global bærekraftsansvarlig fra Snøhetta

Foto: Henning Larsen

Kristian Edwards har begynt i jobben som ‘Global head of sustainability’ i det internasjonale arkitektselskapet Henning Larsen. Han vil ha en global rolle i organisasjonen, men tilhøre Henning Larsen Norge. Han skal jobbe med hele selskapets satsing på bærekraft.

Edwards har lang fartstid i bransjen. Nå kommer han fra en stilling som seniorarkitekt i Snøhetta, hvor han har vært en del av gruppen for ‘research and innovation’, med særlig fokus på bærekraft og nullutslippsmål. Han har også undervist som en del av et multidisiplinært team ved Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo innen ‘climate adaption and mitigation in extreme environments’. 
 
Av prosjekter han har jobbet med, er han særlig stolt over Gullhaug torg – et naturlig klimatisert høyhus i Nydalen i Oslo og søskenprosjektet HouseZero. Det er hovedkvarteret for Harvard Center for Green Buildings and Cities i Cambridge, USA. 
 
Når Edwards nå skal ta fatt på rollen som leder for bærekraft og innovasjon, mener han at både dypgående og bred kunnskap, samt viljen til å feile er særlig viktig. Dette vil kreve et enda sterkere bånd mellom de ulike faggruppene – også ingeniørfagene. 
 
– Individet og kollektivet må finne nerven som gir interesse for å gå i dybden. Alt vi tar for gitt er i endring, og av den grunn må alle parametere være i spill lengst mulig før et designkonsept lander. Vi må være ambisiøse, fordi det kan lede til uttrykk som vi ikke har sett tidligere, sier han.  
 

– Vi er utrolig glade for å få Kristian inn i vår ambisiøse satsing om å utvikle fremtidens bygg og byer. Dette er et strategisk og viktig område for Henning Larsen, der Kristian vil supplere den tverrfaglige kunnskapen og det sterke engasjementet som allerede er dypt forankret hos oss, sier divisjonsleder for arkitektur i Henning Larsen, Frank Nodland. 

Når det gjelder fremtiden til bransjen tror Edwards på rask prototyping hos designfagene.

– Å realisere et arkitekturprosjekt tar tid. I den tiden vi er inne i nå trengs det gjennomarbeidede, men samtidig effektive aksjoner. Det er viktigere enn noensinne å engasjere akademia, slik at vi kan teste hypoteser raskt, sett isolert fra regelverk og normer. Jeg vil at vi skaper banebrytende former for samarbeid som fører til en ny gyllen tid for formgivning og funksjon i balanse med klima og natur, avslutter han.