Nytt om navn

Helena Hed skal lede NCC Green Industry Transformation

Bildet: Niklas Sparw og Helena Hed

NCC har utnevnt nye direktører for to forretningsområder. Niklas Sparw blir ny leder for forretningsområdet NCC Building Sweden. Han er i dag divisjonssjef i NCC. Helena Hed blir ny leder for det nyopprettede forretningsområdet NCC Green Industry Transformation. Hun er i dag administrerende direktør i det børsnoterte konsulentkonsernet Projektengagemang Sweden AB. Begge vil være medlemmer av NCCs konsernledelse.

Niklas Sparw har jobbet i mer enn 25 år i NCC, blant annet som leder for NCC Technology and Sustainability, og er i dag divisjonssjef i NCC Building Sweden. Han har en Master of Science in Engineering fra Chalmers University of Technology. Han tiltrer sin nye rolle 1. februar 2024, og etterfølger Henrik Landelius som, som tidligere annonsert, forlater NCC for en rolle utenfor selskapet.

– Niklas Sparw har lang og bred erfaring fra flere ulike roller i NCC, hvor han har bevist at han er en klok og verdsatt leder som kan skape endring og drive lønnsomhet. Jeg ser frem til å jobbe tettere med ham i denne nye rollen for å videreutvikle virksomheten, sier Tomas Carlsson, administrerende direktør i NCC.

LES OGSÅ: NCC etablerer nytt forretningsområde for grønn omstilling

– Jeg er trygg på retningen vi har i forretningsområdet, men også veldig bevisst på at bransjen vår og verden rundt oss er i endring, og det må vi også. Vi er godt posisjonert for å styrke vår allerede sterke posisjon, sier Niklas Sparw, påtroppende administrerende direktør for forretningsområdet NCC Building Sweden.

Helena Hed har vært konsernsjef i konsulentkonsernet Projektengagemang Sweden siden 2020. Hun har tidligere jobbet 19 år i Sweco, blant annet som administrerende direktør i Sweco Management og regionsjef for Sweco Jernbane og Sweco-miljø. Hun er utdannet sivilingeniør fra Luleå tekniske universitet. Hun tiltrer sin nye rolle i NCC senest i juni 2024.

– Jeg kjenner Helena Hed som en kommersiell, dreven og engasjerende leder, noe som trengs i de store og komplekse prosjektene som skal realisere det grønne grønne skiftet. Hennes brede erfaring, kombinert med et personlig fundament og et sterkt engasjement for utvikling i Nord-Sverige, garanterer suksess, sier Tomas Carlsson, administrerende direktør i NCC.

– Jeg ser bokstavelig talt transformasjonen av samfunnet som skjer foran øynene mine og føler et enormt engasjement for å bidra på en ny og veldig konkret måte. Jeg ser frem til å bygge opp dette nye forretningsområdet med NCCs omfattende erfaring og kompetente medarbeidere i ryggen, sier Helena Hed, påtroppende Business Area Manager for NCC Green Industry Transformation.

NCC Green Industry Transformation blir et nytt forretningsområde i NCC i 2024. Det samler kompetanse fra hele NCC for å drive store prosjekter knyttet til det grønne grønne skiftet.

logo
Bjørn Laberg