Aktuelle prosjekter

Første spadetak for norsk-svensk politistasjon

Bildet: Norges justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl og Sveriges justisminister Gunnar Strömmer tar de første spadetakene. Foto: Justisdepartementet

Neste sommer vil den første norsk-svenske politistasjonen stå klar. 15. mai tok den norske og svenske justisministeren de to første spadetakene for det unike samarbeidsprosjektet på Magnormoen.

Bakgrunnen for prosjektet er behovet for å styrke kampen mot grensekryssende kriminalitet.

– Statsbygg har hatt mange ulike byggeprosjekter opp gjennom årene, men ingen prosjekter har vært så grensesprengende som dette, sa Statsbyggs administrerende direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen i sin velkomsttale.

Bildet: Politistasjonen strekker seg like langt på svensk, som på norsk side av grensen. Illustrasjon: Lerche arkitekter.

Politistasjonen vil bokstavelig talt ligge på grensen en halvtime sør for Kongsvinger. Riksgrensen vil dele bygget i to, og det vil strekke seg like langt på svensk som på norsk side. Stasjonen vil bli stilt til disposisjon for svensk og norsk politi neste sommer, og den vil være på rundt 1350 kvadratmeter.

Grensen vil bli markert i utformingen av huset. Ikke minst vil den bli synlig på gulvet innvendig. Politistasjonen vil få en nøktern stil, med solid utføring og funksjonell utforming for de oppgavene som skal utføres her.

– Stasjonen vil bli et nyttig verktøy for politiet og tollmyndigheter, slik at de skal lykkes med sitt samfunnsoppdrag. Det er det vi i Statsbygg kaller bygg med mening, sa Nikolaisen.

Statsbygg ser nå fram til samarbeidet med ØMF Wito AS, Lerche arkitekter, rådgivere og underentreprenører om oppføringen av bygget.

logo
Bjørn Laberg