Prosjektnyheter

Fargerikt i havgapet

Ute i havgapet, blant hardt vær og unik natur har en skole fått et spennende nytt tilbygg. Haramsøy Skule, på Haramsøy i Ålesund kommune, har nå fått en betydelig oppgradering som både vil gagne skoleelevene, men også lokalsamfunnet som flerbrukshall. Arkitekten bak prosjektet ønsket å bygge i friske farger, og valget falt på fasadeplater fra Rockpanel, som ved siden av å være et solid valg, kan leveres i alle tenkelige farger.

Haramsøy Skules nye tilbygg startet byggingen i april 2022. Dette prosjektet ble ledet av Ålesund kommunale eiendom (ÅKE) som byggherre, med Consto Midt-Norge som totalentreprenør, hvor Norconsult har vært engasjert som arkitekter. Overleveringen av Haramsøy Skules tilbygg fant sted den 18. september i år, og det forventes at selve nybygget vil være klart for bruk rundt 1. desember.

Foto: Rockpanel

Et bygg til folket

Dette moderne anlegget er designet for å betjene både barneskolen og ungdomsskolen i området, samtidig som det fungerer som et livlig samlingssted for øybefolkningen utenfor skoletid. Det fargerike tilbygget utgjør en bro mellom de eksisterende bygningene og det nye tilskuddet, og dermed skaper en sømløs og funksjonell enhet av hele bygningskomplekset.

– Vi har hatt fokus på å videreføre konseptet fra forprosjektet til ferdig bygg. Her er den karakteristiske fasaden på 2. etasje i nybygget fremtredende, sier Jorunn Beate Lillebø Lande, Sivilarkitekt MNAL fra Norconsult.

Rockpanel har levert to typer fasadeplater i serien Rockpanel Colours. Rockpanel lages av sammenpresset basaltstein og er et brannsikkert, robust og værbestandig valg til fasade.

Foto: Rockpanel

– Haramsøy skole er vårt første bekjentskap med Rockpanel, og det har vært positivt, forteller Lande.

Karakteristisk og fremtredende fasader til havgapet

Ved siden av å velge byggematerialer som skal holde i mange år, var det også svært viktig for Lande å få farger til dette skoletilbygget.

– Vi ønsket et lekent uttrykk der fasadeplater i friske grønnfarger spiller opp mot vindusplassering og vindusformat. Vi har jobbet mye med å sikre fargene fra forprosjektet. Rockpanel viste seg å ha fasadeplater med farge og funksjon som vi var ute etter, forteller Lande og utdyper:

– Legg spesiell merke til at fasadeplatene også er brukt i den utvendige himlingen under 2. etasje. Dette, sammen med grundig detaljering og utførelse, bidrar til å fremheve konseptet.

Fargene holder seg friske i mange år

De skarpe og klare fargene er en unik egenskap ved disse fasadeplatene. På tross av at denne bygningen ligger værhardt til vil fargene holde seg friske i mange år. Harald Helland, Sales Manager Rockpanel Norway har noen avsluttende ord om byggeprosjektet på Haramsøy:

Foto: Rockpanel

– Ute på Haramsøy kan det være friskt og vått i været. Rockpanel, som er laget av stein, påvirkes knapt av regn og fukt. Med den bestandige fargen vil platene holde seg friske og fine og bidra positivt til miljøet i mange, mange år. Entreprenøren har gjort en flott jobb med platene, og man kan se av detaljer at dette er ett materiale som er godt å jobbe med. Jeg legger spesielt merke til fine detaljer i takutstikket på oversiden av bygget. Vi er svært tilfredse med både samarbeidet og det endelige resultatet.

logo
Bjørn Laberg