Produktnyheter

Elko lanserer Smart RadiatorTermostat

Bildet: Varmestyring av radiatoren: Smart RadiatorTermostat er det siste tilskuddet til ELKO Smart og passer til de fleste vannbårne radiatorer

Smart RadiatorTermostat er det siste tilskuddet til ELKO Smart. ELKO Smart-produktene fungerer sammen og gjør det enkelt å spare på energi og strømregningen, uten å gå på kompromiss med kvalitet og komfort. Med den nye smarte radiatortermostaten fra ELKO kan man styre, overvåke og spare på varmeforbruket i boligen.

Oppvarming kan stå for mellom 55-80% av energibehovet

– Varme står gjerne for minst 55% av energiforbruket i hjemmet, og mange hjem i større norske byer har radiatorer som sin primære varmekilde. For å fortsette energioptimaliseringen i norske hjem, utviklet vi derfor en egen smart radiatortermostat som går rett inn i vårt økosystem, forteller produktsjef Christoffer Borgersen Strand.

Det er enkelt og krever normalt ingen installatør for å bytte ut en vanlig radiatortermostat med en ELKO Smart RadiatorTermostat. Den passer til de aller fleste vannbårne radiatorer.

Varmestyring med frostsikring

Ved bruk på hytte, eller hvis du skal reise bort en periode, kan den smarte frostsikringen sørge for at temperaturen ikke faller under 4 ̊C i de kalde vintermånedene, og appen kan brukes til å skru opp varmen på forhånd, slik at hytta, huset eller leiligheten er oppvarmet ved ankomst.

Fakta:

  • Kan monteres på både nye og eldre vannbårne radiatorer.
  • Oversikt over boligens oppvarmingshistorikk for dag, uke, måned og år i appen.
  • Enkel å installere – ingen installatør kreves.
  • Radiatortermostaten monteres enkelt ved hjelp av de medfølgende ventiladapterne.
  • Virker sammen med ELKO SmartHUB. Det er den som kobler radiatortermostaten til skyen, slik at man kan overvåke og kontrollere varmen i boligen – uansett om man er hjemme eller ikke.
  • Ved å pare Smart RadiatorTermostat med ELKO Smart-appen kan man styre temperaturen, lage timeplaner i de forskjellige rommene i boligen og se historikken via mobilen.
  • Radiatortermostaten leveres med flere typer adaptere til ventil: Danfoss RA-adapter, Danfoss RAV-adapter, Danfoss RAVL-adapter og M30 x 1,5 ventiladapter.
  • Smart RadiatorTermostat fungerer med både Android og iOS og kommuniserer på Zigbee 3.0.
logo
Bjørn Laberg