Aktuelt

E C Dahls Eiendom kjøper Entras eiendomsportefølje i Trondheim

Foto: E C Dahls Eiendom

E C Dahls Eiendom har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim. Dette kjøpet er en del av E C Dahls Eiendoms strategi for å støtte vekst og utvikling i Trondheim sentrum.

Kjøpet, som er en del av E C Dahls Eiendoms langsiktige engasjement i Trondheim, illustrerer selskapets forpliktelse til byens utvikling.

– Entra er anerkjent for sin kompetanse og har bygget opp en imponerende portefølje av hovedsakelig nye og nyoppussede eiendommer i Trondheim sentrum, noe vi beundrer og respekterer. Vi ser med glede frem til muligheten for å forvalte disse eiendommene og ønske deres team velkommen inn i E C Dahls Eiendom, sier Svein Erik Nordbotten, administrerende direktør i E C Dahls Eiendom.

– Med våre felles verdier og vårt sterke fokus på kompetanse, er vi overbevist om at integrasjonen av eiendomsporteføljen og de nye medarbeiderne vil foregå på en god og effektiv måte. Denne transaksjonen vil bidra til å komplettere selskapets kompetanse og kapasitet, hvilket vil styrke vår evne til å bidra til en fortsatt bærekraftig utvikling av eiendomsporteføljen, selskapet og Trondheim sentrum, sier Nordbotten.

Porteføljen omfatter 13 eiendommer med et samlet areal på omtrent 187 000 kvadratmeter, noe som vil posisjonere E C Dahls Eiendom som en betydelig aktør i kontorsegmentet i Trondheim. Selskapet har som mål å arbeide aktivt med disse eiendommene for å sikre sentrumsområdets attraktivitet og konkurransekraft.

– Begge selskapene, både E C Dahls Eiendom og Entra, har alltid hatt energi og kjærlighet for Trondheim. Vi er opptatt av å bygge en åpen og levende by og det har vi alle forutsetninger for å få til sammen med den dyktige gjengen fra Entra, sier administrerende direktør Odd Reitan i holdingselskapet REITAN AS.

Forventningen er at overtakelsen av eiendommene vil skje i løpet av andre kvartal 2024. Med dette overtar E C Dahls Eiendom ansvaret for den fortsatt solide driften av disse eiendommene. I denne sammenhengen ser E C Dahls Eiendom frem til å tilby alle ansatte fra Entra som er tilknyttet virksomheten i Trondheim, jobb i selskapet.

logo
Bjørn Laberg