Bygg Reis Deg

Arrangerer NM i overflateteknikk på Bygg Reis Deg 2023

På initiativ fra Malermestrenes Landsforbund, vil NM i overflateteknikk finne sted på Bygg Reis Deg. Mesterskapet avsluttes og vinneren kåres på messen, lørdag 21. oktober. Arrangert av Malermestrenes Landsforbund, er dette mesterskapet en unik mulighet til å se unge, talentfulle håndverkere konkurrere i to spennende kategorier; “maling og tapet”, og “gulvlegging”.

– NM er en fin arena for å få vist frem unge og engasjerte håndverkere i bransjen vår som kan og vil noe, sier Kari Wilsgård, kompetanse- og utviklingssjef i Malermestrenes landsforbund.

Kari Wilsgaard
Bildet: Kari Wilsgaard

NM i overflateteknikk er ikke bare en konkurranse, det er en feiring av håndverket og en mulighet til å vise frem hvor viktig dette faget er. Konkurransens dommere er alle mestere med teknisk kompetanse fra sponsorbedriftene og bedømmer deltakerne etter både teknikk, estetikk og HMS.

– Deltakernes estetiske teft påvirker resultatet. Malerne vet for eksempel ikke hva slags tapet de skal henge opp før de kommer på konkurransen, og de må selv plukke ut farger som passer til. For gulvleggerne er det også ekstra belønning for det estetiske utrykket. I tillegg legges det stor vekt på HMS. Som vi vet, er det viktig i arbeidslivet, sier Kari Wilsgård.

Dean CainEspen KolbjørnsenTheodor Stigar

Sigurd M HenriksenLinnea GulowsenJonas Eckholm

Bildet: Unge, talentfulle håndverkere skal konkurrere i to spennende kategorier; “maling og tapet”, og “gulvlegging”.

For Malermestrenes Landsforbund handler dette mesterskapet også om rekruttering til håndverksfaget.

– Hovedmålet vårt er å øke rekrutteringen til håndverksfagene, for det er dessverre stor mangel på faglærte i bransjen. Det er viktig for unge å se at andre unge satser på disse fagene, og i år er det skyhøyt nivå sier Wilsgård.

Mesterskapet finner sted i Hall E, 21. oktober 2023

(KILDE: Bygg Reis Deg)

logo
Bjørn Laberg