Event

Smartgrid-dagene 2024

Rekruttering til #smartgrids er viktig! Smartgridsenteret jobber for å gjøre smartgridsatsingen kjent for unge under utdanning både gjennom å arrangere Smartgrid-dager på universitetene NTNU og NMBU og invitere masterstudenter til bransjetreff på Smartgridkonferansen.

De årlige smartgriddagene blir i 2024 arrangert den 23. januar på NTNU og 6. ferbruar på NMBU. Her stiller bransjerepresentanter opp med spennende foredrag som handler om alt fra Digitale tvillinger til Nett i havet for å tiltrekke smarte hoder til smartgrids. Smartgrid-dagene er et samarbeid mellom Smartgridsenteret og Statnett.

Mer info om arrangementet på NTNU finner du her og NMBU her.

Studenter møtte bransjen under Smartgridkonferansen 2023

Et eget studentarrangement under Smartgridkonferansen i september sørget for at 15 inviterte studenter fra NMBU og NTNU fikk stille spørsmål til 9 foredragsholdere fra den bransjen som de selv skal inn i etter studiene.

– Studentene er jo de som skal løse alle utfordringene i nettet i tiden som kommer, sa Ingrid Christie i PeakShaper og Eidsiva rett før hun møtte studentene.

Studentene gikk i grupper på tre mellom bordene og snakket noen minutter med en representant fra bransjen før de gikk videre til neste bord.

– De er veldig gøy og spennende å være på Smartgridkonferansen. Det er fint å få et innblikk i bransjeproblematikk og bransjens utfordringer. Det snakker vi ikke så mye om på studiet, sa Hanna Steiro, 5. årsstudent ved NTNU.

NMBU-student Bjørnar D. Hagen synes presentasjonene fra innovasjonsprisen var det mest spennende på konferanseprogrammet.

Se filmen og hør hva mer studentene sier om smartgrids.