Nyheter

295 nye miljøsertifiserte leiligheter MIDT i Lørenskog

MIDT i Lørenskog. Illustrasjon: MIDT/Oxivisuals

OBOS Nye Hjem og AF Eiendom lanserer nå boligprosjektet MIDT, som ligger sentralt plassert midt på Skårersletta i Lørenskog. Mot Skårersletta etableres et aktivt bygulv med næringsaktører som vil gi et variert tilbud av service og tjenester til både beboerne i MIDT og resten av nærområdet.

Totalt består prosjektet av 295 leiligheter fordelt på fem hus med størrelse fra 23 til 112 kvadratmeter. Beboerne får også tilgang til selskapslokale og gjesteleilighet som kan benyttes i de tilfellene man trenger litt ekstra plass.

AF Gruppen står for gjennomføringen
AF Bygg Oslo er valgt som totalentreprenør for prosjektet, og rivearbeidene skal gjennomføres av AF Decom. Avtalen er en totalentreprise med en verdi på MNOK 714 eks. mva. og omfatter totalt 35.000 m2 BTA.

– Gjennom tett samarbeid med våre komplementære fagmiljøer i AF Gruppen har vi på et tidlig tidspunkt kunne ta de riktige valgene og skapt et prosjekt som gir rom for å prioritere bokvalitet, sier Anders Veidahl, porteføljedirektør i AF Eiendom.

Oppstart av riving ved AF Decom er planlagt i andre kvartal 2021 med oppstart av oppføring av de nye byggene ved AF Bygg Oslo i tredje kvartal 2021. Ferdigstillelse av prosjektet forventes i fjerde kvartal 2024.

Bymessig utforming
Prosjektet er utformet for å støtte opp under de ambisiøse planene Lørenskog kommune har for sentrumsområdet rundt Skårersletta. Gaten blir en viktig forbindelse mellom flere etablerte tilbud, og ikke minst i seg selv være et sted med aktivitet og sosiale møteplasser.

– MIDT blir et flott boligprosjekt med en veldig god beliggenhet. Vi er veldig fornøyde med å fortsette det gode samarbeidet med AF Gruppen, og ser fram til å bygge nye hjem til kommende beboere på Skårersletta i Lørenskog, sier Jørgen Stavrum, prosjektdirektør i OBOS Nye Hjem.

Den sentrale plasseringen er bare en av kvalitetene i prosjektet, MIDT har også prioritert å skape et frodig gårdsrom, med mål om å skape gode møteplasser for beboerne. Uterommet vil ha sittegrupper, lekeapparater og beplanting til glede for både store og små i boligområdet.

Boligene skal miljøsertifiseres gjennom BREEAM-NOR, det sikrer en systematisk tilnærming til miljøledelse og fokus på å skape mer miljøriktige boliger.

–  AF Eiendom har lang fartstid på Lørenskog med utvikling og bygging av nabolagene «Rolvsrud Park» og «Thurmannskogen». Sammen med OBOS ser vi frem til å fortsette å være med å utvikle Lørenskog til ett enda mer attraktivt boområde, sier Otto Christian Groth, direktør i AF Eiendom.  

Om utbygger
Skårersletta 50 Holding AS står for boligprosjektet «MIDT» på Skårer i Lørenskog, selskapet eies av AF Gruppen/AF Eiendom (50 %) og OBOS/OBOS Nye Hjem (50 %).
Alt om salget finner du på: www.obos.no/midt