YRKES-VM

Yrkeslandslaget 2024 samlet på Tufte gård

Bildet: Det norske Yrkeslandslaget 2024. Foto: WorldSkills Norway

17.-18. juni var Yrkeslandslaget 2024 samlet til tredje samling på Tufte gård og i Horten. Utøverne er nå i innspurten av sine treningsforberedelser til Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike. Dette var tredje samling for Yrkeslandslaget og er den siste felles samlingen før laget samles dagene før avreise til Yrkes-VM i september. Hovedmålet med samlingen var lagbygging.

Utøvere og eksperter på det norske Yrkeslandslaget fikk blant annet konkurrere i øksekasting på Tufte Gård under 3. samling før Yrkes-VM 2024. Foto: WorldSkills Norway
Teambuilding

Yrkeslandslaget hadde denne gang valgt å ta turen til Tufte-gård i Horten i Vestfold.  Her ble det gjennomført morsomme lagaktiviteter i naturskjønne omgivelser. Landslaget ble delt i fem lag som konkurrerte om hvem som var best i klassiske øvelser som øks- og støvlekasting, ringspill og stabling av vedkubber. Øvelser som skapte god stemning.

–  Vi har nå blitt en herlig og sammensveiset gjeng, og begynner å fungere som et lag. Før vi setter kursen til Frankrike er det er viktig å kunne stole på hverandre og vite at de andre er der for deg i medgang og motgang, sier lagleder Yvonne Soggemoen.

Olaf Tufte holdt foredrag for det norske Yrkeslandslaget 2024. Foto: WorldSkills Norway
– Alt er mulig om du vil nok

Olaf Tufte, Olympisk mester og kjent fra Mesternes Mester hold et svært inspirerende foredrag for utøvere og eksperter.  Motivasjonsforedraget bygget på hans erfaringer innen roing og prestasjonsutvikling, rett og slett hvordan bli den best utgaven av seg selv. I foredraget delte han sine erfaringer og gav praktiske råd om hvordan man kan forbedre seg selv.

Tufte dekket temaer som hvordan pushe seg selv til å bli bedre, teamarbeid og hvordan man får laget til å yte sitt beste.

– Med disiplin og fokus er alt oppnåelig. Alt er mulig om du vil nok, fremhevet Tufte.

83 dager igjen til Yrkes-VM i Lyon

Med kun 83 dager igjen til Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike, er det nå fullt fokus på den siste finpussen før avreise.

LES OGSÅ: Bevilger 4 millioner til WorldSkills Norway

– Utøverne vil fra nå og frem til mesterskapet trene individuelt sammen med sine eksperter og lokale trenere. Det blir en intensiv treningsperiode for å sikre at de er så godt forberedt som mulig til Lyon i september. Vårt mål er at de skal mestre sitt fag så godt som mulig. Klarer de å fokusere på prestasjon og ikke resultat, så har både de og vi langt på vei lykkes, sier Bjørnar Valstad, daglig leder i WorldSkills Norway. 
 

logo
Bjørn Laberg