Produktnyheter

Wibe Ladders relanserer arbeidsbukk 5500+ i resirkulert aluminium

Våren 2022 begynte Wibe Ladders å bruke sertifisert aluminium i sin produksjon i Nässjö i Sverige. Aluminium smeltes ved hjelp av vannkraft og geotermisk energi. Sertifiseringen garanterer at karbonavtrykket ikke er mer enn 4 kg CO2e per kg aluminium. Dette utgjør kun en fjerdedel sammenlignet med verdensgjennomsnittet. Nå, ett år senere, tar Wibe Ladders enda et steg videre og relanserer arbeidsbukk 5500+, nå produsert av resirkulert aluminium.

minst 75 % brukte forbruksvarer

Arbeidsbukk 5500+ har vært i sortimentet lenge, du kjenner den igjen på de sorte bena og de gule plastdetaljene. En solid bukk, bygget for å håndtere 300 kg belastning, 150 kg mer enn det som kreves av produktstandarden. 5500+ skal nå lages av resirkulert aluminium, som består av minst 75 % brukte forbruksvarer som byggematerialer, vinduer og lignende. Resten er en blanding som kan variere avhengig av tilgjengelighet.

I noen tilfeller benyttes ytterligere andel resirkulerte forbruksvarer, som restavfall fra aluminiumsproduksjon. Den siste andelen vil bestå av ny aluminium. Det resirkulerte aluminiumet har et karbondioksidavtrykk på maksimalt 2,3 kg CO2e per kg aluminium. Dette er 85 % mindre enn verdensgjennomsnittet.

ser på dette som en test

-Selvfølgelig ville det vært ønskelig å kunne gå helt over til resirkulert materiale. Men tilgjengeligheten av resirkulert aluminium er dessverre begrenset. 70 % av all aluminium som noen gang er produsert er faktisk fortsatt i bruk. I tillegg er det resirkulerte aluminiumet litt dyrere. Med de allerede høye aluminiumsprisene ser vi en risiko for at ikke alle kunder vil være villige til å betale mer. Vi ser på dette som en test. Hvis det viser seg at betalingsviljen finnes, håper vi å lansere flere stiger med resirkulert aluminium i fremtiden, sier Johan Fräjdin, Business Development Director i Wibe Ladders.

Hårete miljømål

Materialleverandøren jobber med å redusere karbondioksidavtrykket i produksjonen enda mer. De har som mål å levere 100 % resirkulert materiale innen 2030 med et karbonavtrykk på maksimalt 0,5 kg CO2e per kg. I tillegg fortsetter Wibe Ladders å implementere sertifisert aluminium i sitt øvrige sortiment. Innen høsten 2023 vil så godt som alle produkter fra egen produksjon i Nässjö være laget av aluminium som smeltes ved hjelp av fornybare energikilder.

-I dag kan vi stolt si at klimafotavtrykket vårt er betydelig redusert takket være at vi bruker både resirkulert materiale og aluminium produsert med fornybar energi i produktene våre. Å jobbe med et bærekraftig sortiment er den eneste veien videre for oss som opererer i produksjonsindustrien, og vi håper å kunne gjøre mye mer i løpet av de neste årene, avslutter Johan Fräjdin.

Wibe Ladders er en del av Hultafors Group, som har satt seg fire langsiktige mål (å redusere CO2-utslipp, material-, energi- og kjemikaliebruk) som er i tråd med FNs Verdensmål om å redusere påvirkningen på miljø og klima.

logo
Bjørn Laberg