Aktuelt

– Vi håper at Norden vil være en ledende aktør i hydrogenverdenen

HydrogenPro deltar som en del av Fortums FEED-studie, lansert tidligere i år. Fortum, et nordisk energiselskap fra Finland, og SSAB, en svensk stålprodusent, skal utforske mulighetene for å produsere direkte redusert jern med grønt hydrogen i Raahe, Finland.

Fossilfri jernsvamp er et viktig skritt på veien for å avkarbonisere stålindustrien. Den lanserte FEED-studien inkluderer å utforske muligheten for et hydrogenproduksjonsanlegg med en kapasitet på 700 MW. HydrogenPros del av FEED-studien er på minst 200 MW. Studien forventes å være fullført i første kvartal 2024, med endelig investeringsbeslutning forventet i andre halvdel av 2024.

– Vi er glade for å kunngjøre at vi er en del av denne FEED-studien, som manifesterer HydrogenPros sterke posisjon innen det grønne hydrogenområdet i Europa. Å levere vår ledende storskala elektrolysørteknologi til et helnordisk prosjekt er veldig spennende, og vi håper at Norden vil være en ledende aktør i hydrogenverdenen i fremtiden, sier administrerende direktør i HydrogenPro, Jarle Dragvik, og fortsetter:

– Stålindustrien regnes som en av de seks vanskelige sektorene på veien mot en lav- karbonsamfunnet, og vi er stolte av å samarbeide med Fortum og SSAB for å utforske hvordan grønt hydrogen kan bidra til avkarbonisering av stålproduksjon. 

Les mer om FEED-studien på Fortums nettside: Fortum utforsker forutsetninger for fossilfri hydrogenproduksjon ved SSABs anlegg i Raahe 

Dette er den andre FEED-studien rapportert av HydrogenPro den siste måneden, og selskapets pågående FEED-studier utgjør nå mer enn 1,2 GW.

logo
Bjørn Laberg