Nytt om navn

Veidekke overtar entreprenøren Haugerud Vikeby

Bildet: Distriktsleder Ketil Gunde Andersen

Veidekke har inngått endelig avtale om å kjøpe alle aksjene i entreprenøren Haugerud Vikeby AS i Mysen.

– Dette er skikkelig god match. Vi er veldig glade for vi sammen skal ta en større del av byggemarkedet sør for Oslo. Det sier distriktsleder Ketil Gunde Andersen i Veidekke.

– Vi har sett etter den riktige muligheten for å styrke vår posisjon i regionen sammen med vårt datterselskap Øst AS i Halden. Derfor er vi nå svært glade for at vi har funnet sammen med en solid entreprenør med egne fagarbei­dere og ikke minst en bedriftskultur som er sammenfallende med vår egen. Det er jo en forutsetning for at slike oppkjøp blir en suksess, sier Veidekkes distriktsleder Ketil Gunde Andersen.

Bygg- og anleggsmarkedet i Østfold og Akershus syd er stort. Ikke minst takket være den nye Follobanen og E18 som reduserer reisetiden til Oslo betydelig. Med byggevirksomhetene Øst AS i Halden med avdelingskontor i Spydeberg og Haugerud Vikeby i Mysen, vil Veidekke få et godt utgangspunkt for økt gjennomføringsevne, kompetanse og konkurransekraft i regionen.

– Vi ønsket å utvikle oss videre og bli del av en større entreprenør og hadde Veidekke øverst på ønskelista vår. Vi tar med oss både våre verdier og vår bedriftskultur inn i et konsern med solide muskler. Jeg er glad for å bli en del av Veidekke-laget sammen med våre håndverkere og funksjonærer, sier daglig leder Jørn Haugerud i Haugerud Vikeby.

Intensjonsavtalen ble offentliggjort 4. januar. Overtagelsen skjer med virkning fra 11. mai 2023.

logo
Bjørn Laberg