Anlegg

Veidekke men ny Bane NOR-kontrakt

Foto;Veidekke

Veidekke har vunnet oppdraget om å fornye kontaktledningsanlegget mellom Etterstad og Lillestrøm på Hovedbanen for Bane NOR. Kontrakten er en utførelses­entreprise med en verdi av 248 millioner kroner ekskl. mva.

– Vi takker så mye for tilliten fra Bane NOR. Dette er et prosjekt som passer godt inn i vår portefølje av fornyelsesprosjekter på jernbanenettet. Arbeidene skal foregå på en cirka 18 kilometers tett trafikkert strekning på Hovedbanen, noe som stiller høye krav til planlegging og sikkerhet i arbeidene, sier leder Trygve Engedal i Veidekke Bane.

Kontaktledningsanlegget skal totalfornyes fra Etterstad til Alnabru, i tillegg skal returstrøm­kretsen fornyes og forsterkes på strekningen fra Alnabru til Lillestrøm. Prosjektet innebærer blant annet å etablere 260 fundamenter med master og fester, montering av ti kilometer ny kontaktledning og bygging av 12 nye transformatorer for returstrøm.

Veidekke Bane ble etablert i 1999 og utfører fornyelse og vedlikehold av jernbaner og sporveier. Virksomheten er landsdekkende, omsetter for om lag 500 millioner kroner i året og har 150 ansatte med høy kompetanse i alle jernbanetekniske fag.  

Arbeidene starter etter påske i år og vil være ferdig i løpet av vinteren 2026. Klikk her for informasjon om prosjektet.

logo
Bjørn Laberg