Nyttekjøretøy

Toyota oppdaterer modellutvalget

Toyota Professional-serien fornyes med et komplett og elektrifisert utvalg, representert ved nye PROACE MAX, PROACE, PROACE CITY og HILUX Hybrid 48V. Foto: Toyota

Toyota presenterer et komplett og elektrifisert Toyota Professional modellutvalg. I sentrum står helt nye PROACE MAX, sammen med de oppdaterte PROACE og PROACE CITY. Samtidig bringer Hilux Hybrid 48V et nytt elektrifisert alternativ til Toyotas populære pickup.

En ny frontdesign for PROACE-familien understreker Toyota-identiteten. Den nyeste full LED-belysningsteknologien og lettmetallfelger skaper et enda mer særegent utseende, avhengig av utstyrsgraden. I tråd med Toyotas tilnærming til karbonnøytralitet, tilbys alle biler i PROACE-familien som batterielektriske kjøretøy (BEV) som leverer nullutslippsytelse uten å ofre praktisk og pålitelig funksjonalitet.

Som det største kjøretøyet i Toyota Professional-serien, er den kraftige PROACE MAX tilgjengelig i seks konfigurasjoner. Foto: Toyota
En ny frontdesign for PROACE-familien understreker Toyota-identiteten. Foto: Toyota

PROACE MAX

Som det største kjøretøyet i Toyota Professional-serien, er den kraftige PROACE MAX tilgjengelig i seks konfigurasjoner, med to akselavstander, tre lengder og tre høyder og flere lastbærende alternativer. I sin største spesifikasjon har PROACE MAX Electric en lastekapasitet som er best i klassen på 17 m³. Alle Toyota Professional-kjøretøy har den nyeste Toyota Safety Sense-teknologien, som hjelper sjåføren og gir ekstra trygghet.

Lasteplan med sideåpning alle veier

Lasting og lossing er enkelt takket være dører i full høyde og en praktisk firkantet åpning, med lav terskel for enkel tilgang. For første gang på en Toyota åpnes dørene 270 grader, noe som maksimerer lasteplassen ved fortauskanten og tilgangen til kupeen. Det er tilgjengelig lasteplan med sideåpning alle veier. For tipp er det tilgjengelig en eller tre veis tipp. Chassis-bil blir tilgjengelig for eventuelt påbygg. Den nyeste batterielektriske teknologien gir komfort ved nullutslippskjøring med praktisk rekkevidde på opptil 420 km (WTLP-standard).

PROACE

Når det gjelder PROACE og PROACE CITY, som også er innlemmet i Professional-serien, har disse dessuten fått den nyeste teknologien i både varebiler og PROACE VERSO-passasjerkonfigurasjoner.  PROACE varebil i elektrisk utgave vil få 20 km økning i rekkevidde til opptil 350 km. PROACE har en lastekapasitet på opptil 6,6 m³ og en nyttelast på opptil 1 400 kg, mens i PROACE VERSO-konfigurasjonen har kjøretøyet god plass til opptil ni passasjerer.

Lasting og lossing er enkelt takket være dører i full høyde og en praktisk firkantet åpning. Foto: Toyota

PROACE CITY

Lasteevne er en fremtredende egenskap ved den praktiske PROACE CITY, som leder sin klasse i last og passasjertransport. Varebilen utnytter den tilgjengelige plassen til å romme 4,4 m³ lastevolum og opptil 1000 kg last, avhengig av drivlinje. Den nyeste elbilbatteriteknologien leverer også en rekkevidde på 330 km, en økning på 50 km fra dagens generasjon. Alle varebilvarianter har komfortabelt plass til tre passasjerer foran.

HILUX 48V HYBRID

Toyota Professional-serien utvides også med tillegg av den nye Hilux Hybrid 48V, som drar nytte av forbedret drivstoffeffektivitet og forbedret kjøreytelse, noe som ytterligere forbedrer pickupens formidable evner på og utenfor veien. Hilux Hybrid 48V har forbedret gassrespons og lineær akselerasjon. Den har i tillegg fått forbedret terrengytelse via jevnere akselerasjon når du navigerer i ulendt terreng og benytter regenerativ bremsing i nedoverbakker. Disse forbedringene kommer uten kompromiss med hengervekt- og nyttelastkapasiteten, som forblir på henholdsvis 3.500 kg og 1.000 kg.

Toyota opplyser at fabrikken har som målsetning å øke salgsvolumet i nettopp nyttebil-segmentet, noe som utgjorde 119.000 biler i 2022.