Hovedside

Tørstet etter rent vann i Arendal

Bildet: Avdelingsleder Asgeir Øybekk leverte ut 5.500 vannflasker til tørste deltakere under Arendalsuka. Foto: Odd Borgestrand

ARENDALSUKA 2021: For 10.år på rad står Asgeir Øybekk ved vannspringen til Norsk Vann på Sam Eydes plass i Arendal sentrum.

Unge og eldre flokker seg rundt, står pent i kø og sikrer seg en halv liter rent vann for ett øre fra den blide avdelingslederen for vann i Arendal kommune.

Siden ett-øringen forsvant ut av det norske myntsystemet for 50 år siden var det gratis vann å hente ved standen til Norsk Vann også under årets Arendalsuke. For to år siden ble det delt ut 18000 flasker med rent vann fra springen. I år kunne ikke produsenten av flasker levere mer enn 5.500, og dermed gikk Asgeir Øybekk tom for flasker ganske så tidlig. 

– Her blir det kamp om vannet, slo han fast, og jo varmere det ble i været, jo lengre ble køen foran Norsk Vann standen. 

For Norsk Vann er dette selvsagt en gimmick for å understreke viktigheten av rent vann og samtidig fortelle forbrukerne at vann er billig i Norge. Her får norske husholdninger levert verdens viktigste vare rett hjem for ett øre liten. I nærbutikken koster en halvliter 21 kroner pluss pant. 

– Det er viktig at vi setter fokus på rent, godt vann til en svært lav pris. Selv om gebyrene de neste årene vil måtte dobles for å sette ledningsnettet i bedre stand vil det fortsatt være landets billigste tørstedrikk, levert fra oss, sier Asgeir Øybekk.