Nytt om navn

Stein Ivar Hellestad inntar sjefsstolen i Skanska Norge

Bildet: Stein Ivar Hellestad

Stein Ivar Hellestad tar over som konsernsjef i Skanska Norge. Han har hatt rollen som fungerende konsernsjef siden årsskifte, etter at Ståle Rød gikk inn i selskapets globale konsernledelse. Hellestad får nå ansvaret for 3850 medarbeidere.

– leder med et kommersielt tankesett

Hellestad kommer fra Bø i Telemark, er 51 år og utdannet siviløkonom. Han har lang erfaring fra bransjen, og har vært i Skanska siden 2000. Han har siden 2010 vært økonomidirektør i Skanska Norge, og kjenner derfor organisasjonen svært godt.

– Stein Ivar er en verdidrevet leder med et kommersielt tankesett, som har hatt en avgjørende rolle i Skanska Norges utvikling og prestasjoner gjennom de siste årene. Med over 20 år i bransjen, inkludert 13 år i Skanska Norges konsernledelse, har han alle forutsetninger for å fortsette å utvikle virksomheten, sier Ståle Rød, konserndirektør i Skanska Group.

– Stein Ivar har et tydelig fokus på kontinuerlig forbedring av vår virksomhet og våre resultater. Han har bred erfaring og dokumenterte lederresultater gjennom mange år. Jeg ser frem til å jobbe videre med Stein Ivar som konsernsjef i Skanska Norge, sier CEO og President i Skanska Group, Anders Danielsson.

– ydmykhet og stolthet

Selv er Hellestad takknemlig for å få muligheten til å lede Skanska Norge videre.

– Det er med både ydmykhet og stolthet at jeg går inn i rollen som konsernsjef i Skanska Norge. Jeg ser frem til å videreutvikle selskapet sammen med alle våre kompetente og engasjerte medarbeidere. Vi skal bruke vår felles kompetanse til å skape verdi for eksisterende og nye kunder, sammen med et kompromissløs fokus på sikkerhet. Vi bygger for et bedre samfunn er vår visjon, og dette skal ligge til grunn for alt vi gjør.

Prosessen med å finne Stein Ivars etterfølger som økonomidirektør i Skanska Norge starter omgående.

logo
Bjørn Laberg