Produktnyheter

Signify Philips Hue lanserer spennende nyheter på IFA-messen

PRODUKTNYHET: Signify Philips Hue lanserte i dag sin helt nye produktkategori Philips Hue Secure på IFA23-messen i Berlin. Dette er en egen produktlinje dedikert til sikkerhet som integrerer smartbelysning med kameraer, kontaktsensorer og appfunksjoner for å sikre hus og hjem.

Produktkategorien består av Secure smarte kameraer, sensorer, og appfunksjoner som sikrer hjemmet ditt. Philips Hue Secure lar deg overvåke hjemmet ditt i sanntid og gir øyeblikkelige varsler ved bevegelse, tillegg til unike lys- og lydalarmer som skremmer ubudne gjester. Et nytt ´sikkerhetssenter´ i Philips Hue-appen har flere avanserte funksjoner for brukere som abonnerer på et av Secure-abonnentene. Philips Hue lanserer også Festavia lyslenker til både innendørs og utendørs bruk, og Matter-protokollen kan nå brukes av alle Philips Hue-brukere.

Philips Hue Secure-kameraer

Philips Hue Secure-kameraet filmer i skarp 1080p HD-video med nattmodus som hjelper deg med å overvåke hjemmet ditt i sanntid og utløser øyeblikkelige varsler hvis det oppdager bevegelse. Du kan avskrekke ubudne gjester ved den unike kombinasjonen av Philips Hue-lysalarmer og lydalarmer, i tillegg til å aktivere toveiskommunikasjonen slik at du både kan høre og snakke med personen som utløser varslet. Philips Hue-kameraene er end-to-end-kryptert som sikrer at alle videoklipp, stillbilder og live videooverføring holdes privat. Denne krypteringen er alltid aktivert, siden det er selve kameraet, og ikke skyen, som utløser varslene.

Bildet: Philips Hue Secure-kamera

Philips Hue Secure-kameraene passer til både innendørs og utendørs bruk og fås både som batteridrevet og med ledning i svart og i hvitt. Secure-kameraet med ledning kan brukes med et praktisk bordstativ slik at du kan plassere det hvor du vil i hjemmet. Begge kameraene kan også plasseres utendørs med Secure-kamerafestet med jordspyd og kan enkelt kobles på Philips Hues utendørs lavspenningssystem.

Bildet: Secure-kamerafestet med jordspyd

Philips Hue Secure flombelysningskamera er spesialutviklet til utendørs bruk og kombinerer det beste fra Philips Hue-systemet. Du kan holde øye med hagen, uteplassen eller oppkjørselen. Når det utløses en lysalarm fra Philips Hue-appen, lyser flomlyset opp et stort område i en valgfri farge. Du kan få en lavspennings ladekabel og anti-dropkabel for alle Philips Hue Secure-kameraer

Bildet: Philips Hue Secure flombelysningskamera

Kontaktsensorer varsler når dører og vinduer åpnes

Philips Hue Secure-kontaktsensor kan brukes på dører, vinduer, skap og mere. Sensorene finnes i fargene svart eller hvitt og kan sende varsler i sanntid når noe åpnes eller lukkes. Du kan for eksempel programmere kontaktsensoren til inngangsdøren slik at den slår på gangbelysningen og sender en beskjed til deg hvis døren åpnes.

Bildet: Philips Hue Secure-kontaktsensor

Nytt sikkerhetssenter i Philips Hue-appen 

Philips Hue-appen har nå fått et helt nytt sikkerhetssenter, som styrer hele det smarte sikkerhetssystemet. Hvis du trykker på et varsel fra systemet åpnes appen automatisk, og her kan du manuelt utløse en alarm som får lysene til å blinke, utløse sirenen på Secure-kameraet eller få systemet til å ringe ditt lokale sikkerhetsselskap, brannvesen eller en kontakt du stoler på.

Med Philips Hue-appen kan du tilpasse kamerainnstillingene, opprette privatsoner som gjør noen deler av videodekningen hemmelig, eller opprette aktivitetssoner som sørger for at det ikke blir sendt varsler for disse områdene. Brukere kan aktivere eller deaktivere systemet, innstille spesielle aktiveringsmoduser i forhold til om de er hjemme eller på ferie, granske en tidslinje av hendelser og mye mer. 

 – Som ledende innen smartbelysning, vet vi at lys er viktig når det gjelder sikkerhet. Etter tidligere innovasjoner som Philips Hue bevegelsessensorer og automatiseringer som «får det til å se ut som du er hjemme, selv om du ikke er det», lanserer vi nå en komplett løsning for hjemmesikkerhet. Ved å integrere vårt smarte belysningssystem med kameraer, kontaktssensorer og appfunksjoner, kan vi tilby en unik sikkerhetsløsning med lys som hjelper brukerne å sikre hjemmene sine. I tillegg kommer vi til å fortsette å bygge og fornye for å utnytte lysets potensiale og sikkerheten til brukerne våre, sier Jasper Vervoort, leder for Philips Hue hos Signify.

Slik får du tilgang til Philips Hue Secure  

Philips Hue Secure tilbyr startsett som kombinerer en rekke ulike produkter for best å utnytte det nye Philips Hue Secure-systemet. Philips Hue Secure-produkter med avanserte funksjoner som kontaktsensorer, flomlys, lysalarmer og lydalarmer og forskjellige automatiseringer krever alle en Hue Bridge.

For å sikre privatlivet og sikkerheten i Philips Hue-sikkerhetssystemet, er det viktig at brukerne har en Philips Hue-konto. Philips Hue-kontoen gir brukerne tilgang til Philips Hue-systemet med sikkerhetsfunksjoner (også når de ikke er hjemme). Kontoen gir også administratorer mulighet for å styre tilgangen til de forskjellige medlemmer i appen, i tillegg til å regulere medlemmenes adgang til å styre belysningen, aktivere/deaktivere sikkerhetssystemet, eller å både ha full kontroll over belysningen og sikkerhetssystemet.

 Andre sikkerhetsfunksjoner som Aktivitetssoner, eller at systemet avgjør om det er en person, en pakke, et dyr eller et kjøretøy som utløser varslene, kan bare utnyttes med et abonnement. Basic-abonnementet gir tilgang til 30 dagers lagring av overvåkningsvideo, mens Plus-abo gir tilgang til 60 dagers lagring av video.

Andre nyheter fra Philips Hue

Nå lanseres også den siste generasjonen av de populære Philips Hue Festavia-lyslenkene – som kan brukes både innendørs og utendørs. I tillegg til å skape en koselig atmosfære innendørs, kan du nå dekorere hagefesten med stemningsfullt og fargerikt lys. De nye lyslenkene finnes i tre varianter:
– 100 lysdioder på en 8 meter lang ledning
– 250 lysdioder på en 20 meter lang ledning og
– 500 lysdioder på en 40 meter lang ledning.

Tre nye lyseffekter, spesialdesignet for Festavia, blir også snart tilgjengelige i Philips Hue-appen: Prism, Glisten og Opal. Disse effektene fungerer også for første generasjons Festavia-lyskilder, i tillegg til at Prism-effekten virker på alle Philips Hue-lyskilder med fargefunksjon. 

Med den nye Philips Hue MR16-smartpæren får du Philips Hue smartbelysning der du tidligere har brukt vanlige spotter. Lyskilden bruker samme 12 V lavspenning som vanlige MR16-spottene og er kompatibel med de fleste transformatorer. Med en bi-pin-sokkel og standard bredde, passer disse lampene perfekt i både størrelse og stil til de fleste eksisterende armaturer.

Til slutt kan alle Philips Hue-brukere dra nytte av Matter-kompatibilitet via en programvareoppdatering til Philips Hue Bridge som kommer i september 2023. Med denne oppdateringen blir det enklere å koble Philips Hue-systemet til andre Matter-kompatible smarthjems-enheter og -apper. 

Du finner mer informasjon om de seneste Philips Hue-produktene og appfunksjonene på www.philips-hue.com/newlaunches  

Om Signify: Signify (Euronext: LIGHT), verdensførende innen belysning for både det bedriftsmarkedet, forbrukermarkedet og belysning til Internet of Things. I 2022 hadde Signify en omsetning på 7,5 milliarder EUR og cirka 35000 ansatte fordelt på 70 land. Signify ble karbonnøytrale i 2020 og har vært i Dow Jones Sustainability World Index i sammenhengende i seks år, siden de ble børsnotert. Utnevnt til Industry Leader i 2017, 2018 og 2019

logo
Bjørn Laberg