El

Signify lyser opp Grieghallen

Signify (Euronext: LIGHT) har levert et helt nytt lysdesign i en rekke rom i Grieghallen i Bergen. Målet er å understreke byggets arkitektoniske uttrykk og skaper en unik, visuell opplevelse for Grieghallens mange besøkende.

I løpet av de siste sju årene har Grieghallen byttet ut all «gammel» energikrevende belysning med energieffektiv LED-belysning, og senest er belysningen i rommene Klokkeklang/Småtroll og Gjendine byttet ut med ny belysning fra Signify. I forretningsstrategien til Grieghallen er forankring av bærekraft i både store og små valg i bedriften et bærende element. Derfor har det vært et ønske om å redusere energiforbruket fra belysningen i det 25000 kvadratmeter store bygget.

– Gjennom det kompetente samarbeidet med Signify og installatøren LOS Elektro AS har vi klart å realisere vårt mål om å installere energieffektiv belysning som samtidig forbedrer det visuelle og funksjonelle aspektet ved våre svært mangfoldige rom, sier Lisbeth Hofstad, Salgs- og markedssjef i Grieghallen .

trådløs styring med Interact Pro

Signify har i samarbeid med installatør og partner LOS Elektro AS levert og montert lysløsningene i Grieghallen, som inkluderer både kablede løsninger med Dynalite-styring, samt trådløs styring med Interact Pro. Fellesnevneren er at løsningene kombinerer estetikk, funksjonalitetog fokus på energisparing.

– I nært samarbeid med vår partner LOS Elektro AS har vi valgt ut og montert den belysningen vi mener passer perfekt til formålet. Vår innovative LED-teknologi og 3D-printede armaturer oppfyller ikke bare kravet til en energibesparende løsning, men gir samtidig et moderne og vakkert visuelt uttrykk i Grieghallens unike rom, sier Annica Falk, salgssjef i Signify.

Bredt utvalg av unike belysningsløsninger

Totalt har Signify levert over 100 stk 3D-printede armaturer og tre NatureConnect med en total energibesparelse på 7,92 kW pr time i bruk, pluss det du henter fra styringen, sammenlignet med forrige oppsett.

I «Gjendine»-rommet, som opprinnelig var et tilfluktsrom, var belysningen en utfordring. Rommet hadde ikke dagslys og virket mørkt og ikke innbydende til møter. Derfor ble Grieghallen presentert for NatureConnect løsningen til Signify, som har et visuelt uttrykk som et takvindu og som kan imitere sollysets naturlige døgnrytme. Etter installasjonen av NatureConnect har det vært en økning i antall bestillinger for å leie.

synkronisert med naturen

– Med NatureConnects mulighet til å etterligne dagslys kan man øke energinivået til brukerne, og gi en opplevelse av at rommet er synkronisert med naturen. Naturlig lys har stor innvirkning på produktiviteten. Det forbedrer kreativitet, humør og årvåkenhet, reduserer stress og bidrar til bedre søvn. NatureConnect var løsningen vi hadde sett etter med tanke på å gjøre rommet mer tiltalende og lyst, og det har skapt noen helt nye muligheter for type og antall bestillinger for rommet, sier Lisbeth Hofstad, salgs- og markedssjef i Grieghallen.

LOS Elektro AS, som står for installasjonen, er stolte av å ha hjulpet Grieghallen med å transformere rommene til multifunksjonelle og visuelt tiltalende områder med en løsning som også møter Grieghallens energieffektiviseringsbehov.

– Signifys løsninger passet veldig godt til akkurat det Grieghallen var ute etter. Bare i foajeen har vi med Signifys løsning redusert energiforbruket fra belysningen i rommet med 50 prosent, sier Fredrik Dale Urke, avdelingsleder i LOS Elektro.

Neste etappe med installasjoner i Grieghallen starter til høsten.

Bildet: Fredrik Dale Urke, avdelingsleder i LOS Elektro og Lisbeth Hofstad, salgs- og markedssjef i Grieghallen.
logo
Bjørn Laberg