Produktnyheter

Rockpanel lanserer ny fasadebekledning – i farger inspirert av nordisk natur

Bildet: Rockpanel Nordic demper fargens intensitet, noe som gir platene et spesielt eksklusivt uttrykk som passer inn i den nordiske minimalismen.

PRODUKTNYHET: I dag preges norsk arkitektur stadig mer av nordiske influenser, noe som stiller store krav til fargesettingen. For å møte arkitektenes ønsker om klassiske løsninger lanserer Rockpanel nå sin nyeste fasadebekledning, som de kaller Rockpanel Nordic. Den nye fasadeløsningen har en matt overflatestruktur og er tilgjengelig i en dempet fargeskala, inspirert av den nordiske naturen.

Uansett om det gjelder maten på tallerkenen, møblene i hjemmet eller arkitekturen i våre byer, vinner det nordiske terreng. Dette opplever man også hos fasadeprodusenten Rockpanel.

– Naturlige farger har lenge vært en fundamental del av skandinavisk design og interiør. I likhet med andre populære farger ser vi nå at de også har begynt å flytte ut og bli en del av det interiørets uttrykk, sier Allan Lindboe, Business Director for Norden og Øst-Europa hos Rockpanel.

For å møte trenden lanserer Rockpanel derfor sin nye serie Rockpanel Nordic, som med eleganse omfavner de nordiske fargetonene og uttrykkene.

– Både byggherrer og arkitekter har ønsket en overflatestruktur som er mer matt og klassisk. Det ville vi gjerne imøtekomme, og derfor har vi utviklet en fasade som passer inn i den nordiske stilen, forteller Lindboe.

Matte, naturlige nyanser er tidsriktige

I en dempet palett innkapsler den nye fasadeserien fargene vi kjenner fra den nordiske naturen. Fasadeplatene spenner over nyanser i gyllent, blått, grønt og rødt, samt grått, hvitt og svart.

– Rockpanel Nordics farger skiller seg fra våre andre serier gjennom sine naturlige fargetoner, som vi kjenner fra Norden, forklarer Lindboe.

De naturlige fargevalgene som Rockpanel Nordic er tilgjengelige i, kombineres med en matt overflatestruktur som toner ned fargestyrken i en ellers livlig fasade. Dette gir platene et spesielt eksklusivt uttrykk som passer godt inn i den nordiske minimalismen.

– Den nedtonede minimalismen som preger nordisk arkitektur er noe man ikke blir lei av, og takket være den matte overflatestrukturen kan man nå våge å være litt modigere og bruke flere farger. Fargerike prosjekter er populære i dag, men for mange er det enklere å bruke dem når de kommer i en matt versjon slik de gjør med Rockpanel Nordic, forteller Lindboe.

Sirkulære og slitesterke fasader

Selv om fargepaletten er ny, kan Rockpanel Nordic-serien fortsatt dra nytte av de velkjente produktegenskapene fra Rockpanel. Fasadebekledningen er laget av basalt og opptil 50 prosent resirkulert materiale. Etter sin levetid kan platene dessuten resirkuleres og inngå i nye produkter.

– Vi kan minimere mengden byggeavfall med vårt returprogram Rockcycle, hvor overskuddsmateriale og brukt materiale kan inngå i et lukket kretsløp. Fasadeplatene granuleres og brukes som sekundært råmateriale i produksjonen av nye fasader, sier Lindboe.

Foruten å bidra til den sirkulære økonomien innebærer materialvalget også minimalt vedlikehold og lang holdbarhet.

– Til tross for at Rockpanel Nordic-platene kommer i myke og rolige farger, tilbyr de fortsatt Rockpanels opprinnelige holdbarhet. Siden steinmaterialet ikke påvirkes av fukt eller temperaturforandringer, og dessuten ikke kan brenne, tilfører de også høy brannsikkerhet og motstandsdyktighet – og ikke minst svært lavt vedlikehold, avslutter Lindboe.

logo
Bjørn Laberg