Norden

Planlegger 300 mikroboliger i tidligere posthus

Illustrasjon: Gefion Group

DANMARK: Gefion Group har nettopp kjøpt det tidligere Hillerød Posthus, hvor ca. 300 boliger bygges etter Micro Living-konseptet.

– Micro Living-konseptet innebærer at dette er boligtyper og størrelser for ‘Young professionals’ og andre som ønsker en mindre bolig til en rimelig leie. Mange leietakere, spesielt unge og enslige, ønsker et mindre antall kvadratmeter, hvor de til gjengjeld deler fellesarealer og aktiviteter med naboene. Slik reduserer man utgiftene, samtidig som mulighetene for mer attraktive fellesarealer økes. Beboerne får en leilighet som er optimalisert ned til minste detalj slik at de ikke sløser med m2, sier administrerende direktør Thomas W. Færch i Gefion Group.

Postkontoret ble innviet i 1976, men bygningene har stått tomme siden 2018, da PostNord flyttet, melder dagensbyggeri.dk

– Eiendommen bærer derfor preg av manglende vedlikehold og bruk, sier Færch.

Det vil også være mulig å etablere en rekke av boligene som fellesboliger, hvor beboerne har egen privat bolig, men deler bad og entré – alt dette er med på å styrke de sosiale relasjonene i eiendommen og gi mulighet for en enda mer effektiv og rimelig bolig, sier Thomas W. Færch:

– En annen fordel er at prosjektets fellesarealer bidrar til å redusere stress og ensomhet. Muligheten for å møte og skape relasjoner med andre er vesentlig større i denne type eiendom enn i tradisjonelle leilighetsprosjekter, mener han.

Det er opplyst at prosjektet forventes å stå klart om 2-2½ år, avhengig av hvor lang tid det tar med lokalplan og renovering.

KILDE: Dagens Byggeri

logo
Bjørn Laberg