Nytt om navn

Onninen og Elektroskandia er nå offisielt ett selskap

Bildet: Hilde Kristoffersen og Jørn-Are Bergh. Foto: Onninen

Elektroskandias tidligere butikker er fra 6. mai formelt konvertert til Onninen Express eller Onninen Mega Express.

– Vi er svært stolte over å ha skapt Norges ledende elektrogrossist sammen. Det sammenslåtte selskapet har fått styrket kompetanse, et bredere produktutvalg og større butikknettverk. Våre kunder skal kunne få alt de trenger på ett sted, uavhengig av segment. Sammen skal vi fortsette å være den beste elektrogrossisten i Norge, sier Jørn-Are Bergh, administrerende direktør i Onninen.

– Vi har brukt tiden godt

Den 30. januar 2023 ble det kunngjort at Keskos datterselskap Onninen hadde inngått avtale om å kjøpe Elektroskandia Norge AS. Etter et drøyt års arbeid er den formelle fusjonen mellom selskapene nå fullført.

– Vi har brukt tiden godt for å hente det beste fra begge selskapene. Vi har jobbet som et lag siden oppkjøpet ble et faktum, og skal jobbe sammen fremover for å være kundens førstevalg. Vår gode nettbutikk, brede sortiment, digitale tjenester og bransjekunnskap er viktige faktorer som gjør at kundene vil fortsette å velge oss, sier Jørn-Are Bergh.

Det fusjonerte Onninen har nå totalt 26 butikker, som alle nå er Onninen Express eller Onninen Mega Express. I tillegg til flere salgskontorer, en nasjonal nettbutikk og to sentrallagre på hver sin side av Oslo, ett på Langhus og ett på Berger. Selskapet sysselsetter rundt 640 fagfolk som betjener kunder innen segmentene installasjon, e-verk og industri.
Onninen er eid av finske Kesko Group, som opererer i hele 8 land i Norden og Baltikum og er Nordens ledende byggevarekonsern.

– Strategiske, lønnsomme oppkjøp er en viktig del av vekststrategien til Kesko, også her i Norge. Oppkjøpet av Elektroskandia er det mest omfattende i Keskos historie, og har krevd mye av oss som organisasjon. Jeg er stolt av å se hva våre dyktige ansatte har oppnådd på såpass kort tid, og ser frem mot vår felles reise sammen som Onninen, sier Hilde Kristoffersen, administrerende direktør for Kesko Norge.

logo
Bjørn Laberg